Smartphone

În ultimele săptămâni site-urile de specialitate din afară şi din ţară au fost pline de articole cu subiecte legate de cele mai aşteptate smartphone-uri ale începutului de 2017: Samsung Galaxy S8, LG G6, Huawei P10 sau chiar Motorola Moto G5 / G5 Plus.

Excluzând Samsung Galaxy S8 a cărui lansare o vom vedea pe 29 martie, toate celelalte device-uri vor fi prezentate oficial peste câteva zile în cadrul MWC Barcelona 2017. Cunoscutul “zvonac” Evan Blass a strâns toate detaliile legate de partea estetică a acestor terminale şi a publicat imagini detaliate cu design-ul şi forma fiecărui telefon în parte.

În cele ce urmează îmi voi exprima punctul de vedere pentru fiecare smartphone aşa cum îl văd eu, cu un plus de satiră acolo unde este cazul. Menţionez că este o părere foarte subiectivă, de aceea vă aştept în zona de comentarii pentru a discuta pe marginea subiectului.

LG G6

Aş putea spune că LG nu prea învaţă din greşeli şi după eşecul numit LG G5 iese în faţă cu o struţo-cămilă care nu prea are aspect comercial. Recunosc că îmi place zona frontală deoarece îmi pare a avea un raport display-corp foarte mare (estimez peste 75%), dar spatele este odios. Mă uit la zona camerei foto duale + flash-ul dual-LED + scanner-ul de amprentă şi mă gândesc la un pui de extraterestru trist ce a fost părăsit de părinţi pe o planetă mediocră cum este Pământul. Măcar de-l făceau mai zâmbăreţ.

Huawei P10

Vânzările lui P9 au fost atât de bune încât Huawei pare că nu vrea să strice prea mult reţeta şi va lansa un P10 foarte, dar foarte uşor schimbat comparativ cu modelul anterior (au mutat scanner-ul de amprentă de pe spate în zona frontală şi l-au integrat în butonul home). Poate că va fi o decizie bună, mai ales că gigantul chinez are în spate un departament de marketing foarte dezvoltat. Cum mi-a plăcut şi P9, acelaşi lucru îl voi spune şi despre P10. Are puţin rafinament, stil şi acel “quelque chose”.

Motorola Moto G5 / G5 Plus

Diferenţă mare între cele două la capitolul design nu există, astfel că le voi pune în aceeaşi oală. Nu ştiu câtă creativitate am eu, însă designerii Lenovo par a fi destul de slab plătiţi (ca să fiu indulgent). Motorola Moto G5 Plus arată ca o chinezărie ieftină de 50-60 dolari, iar spatele îmi aduce aminte de ciclopii ăia uriaşi din serialul Xena cu care ne-a crescut pro tv-ul în anii ’90. Pare foarte gros, butucănos, fără pic de eleganţă şi destul de respingător. Nu cred că vor avea prea multe doamne şi domnişoare printre cumpărători.