gAuto

Este foarte clar că vânzările de maşini electrice au fost crescute artificial şi de bonusurile generoase acordate de guvernele europene, iar aici evidenţiez fără doar şi poate şi ţara noastră (ştiu că la un moment dat acordam cel mai mare bonus din toată Uniunea Europeană).

Germania a decis să renunţe la aceste ajutoare acordate populaţiei din 2024, astfel că vânzările de maşini electrice în luna ianuarie s-au prăbuşit. Comparativ cu decembrie 2023, vânzările de maşini electrice au scăzut cu 54.9%. Nici modelele plug-in-hybrid nu au fost mai norocoase, în acest caz scăderea fiind de 19.6%.

Interesant este că germanii s-au întors la maşinile convenţionale, vânzările acestea crescând surprinzător. Maşinile cu motoare pe benzină au avut o creştere de 9.1%, în timp ce modelele cu motoare diesel au atins o creştere de 9.5%.

Acum dacă suntem corecţi, comparaţia făcută de autorii articolului nu este chiar foarte justă, pentru că ei au comparat două luni consecutive şi nu aceeaşi lună din ani diferiţi. Personal cred că au cam comparat mere cu pere, pentru că decembrie este cunoscută ca fiind o lună bună a vânzărilor de orice fel şi în plus bonusul dat de stat a fost activ, în timp ce perioada ianuarie – februarie este tradiţional modestă în vânzări.

Sursa: carscoops.com