gAuto

Dacă în septembrie cei de la Ford au anunţat facelift-ul pentru Ford Fiesta, iată că la o lună distanţă primim aceleaşi informaţii şi pentru facelift-ul Ford Focus.

La nivel estetic nu sunt diferenţe foarte mari faţă de versiunea actuală: avem faruri LED noi în standard, sigla Ford a fost mutată în centrul grilei frontale, sticla stopurilor vin cu o uşoară tentă fumurie, iar stopurile LED (opţionale) vin cu o semnătură luminoasă nouă. Au fost aduse îmbunătăţiri fiecărui nivel de echipare, inclusiv variantelor ST-Line, Active şi Vignale.

Motorizări disponibile:

  • benzină 1.0 litri cu 100 CP şi 125 CP, cutie manuală cu 6 trepte;
  • benzină turbo mild hybrid cu 125 CP şi 155 CP, cutie manuală cu 6 trepte sau cutie automata cu 7 rapoarte;
  • diesel 1.5 litri cu 95 CP şi 125 CP, cutie manuală cu 6 trepe sau cutie automata cu 8 rapoarte;
  • benzină 2.3 litri cu 280 CP şi 420 Nm pentru versiunea de performanţă Focus ST.

Observaţi că Ford Focus nu trece încă de mild hybrid la nivel de motorizare, adică avem în continuare motoare termice pe toată gama.

Noua versiune beneficiază de tehnologia SYNC 4 pentru sistemul de infotainment, una compatibilă cu actualizări over-the-air prin Ford Power-Up, Android Auto şi Apple CarPlay. O noutate interesantă este dată de ecranul central generos de 13.2 inci în format orizontal.

La nivelul sistemelor de siguranţă avem şi Blind Spot Assist, Blind Spot Information cu funcție Trailer Coverage, Intersection Assist, Local Hazard Information, Adaptive Cruise Control cu Stop&Go, Speed Sign Recognition și Pre-Collision Assist cu Active Braking.

Ford Focus facelift este disponibil în format hatchback şi break şi are un preţ de plecare cu tichetul Rabla de 15.300 euro TVA inclus. Primele livrări vor fi făcute în februarie 2022.

Sursa: automarket.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.