Tablete

Lansarea iPad Mini 5 pare a fi mai aproape ca niciodată, informaţiile despre device înmulţindu-se în ultima perioadă. Se zvoneşte că tableta ar urma să fie anunţată chiar luna viitoare într-un mic eveniment organizat de Apple în campusul său.

iPad Mini 5 va fi un device accesibil, compania americană urmând a-şi dezvolta programul de implementare al tabletelor în instituţii de invăţământ. Pentru un plus de productivitate, iPad Mini 5 va veni cu suport pentru Apple Pencil, iar pentru a-l transforma într-o tabletă foarte compactă, Apple va renunţa la scannerul de amprentă din zona frontală.

O altă noutate ce va fi implementată pe noul iPad Mini este cea a portului USB-C. Prin această modificare Apple trece la un standard al industriei, unul ce creşte gradul de compatibilitate cu diverse accesorii.

Alte posibile caracteristici pentru iPad Mini 5:

  • ecran Retina de 7.9 inci cu rezoluţie 1536 x 2048 pixeli;
  • cameră foto de 8 megapixeli cu f/2.4;
  • lipsă Face ID;
  • procesor de generaţie nouă.

iPad Mini 5 ar putea avea un preţ de plecare de 329 dolari, unul decent raportat la pretenţiile Apple.

Sursa: techradar.com

Categorii: apple

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.