Retelistica

Jack Dorsey este unul dintre co-fondatorii Twitter, acesta fiind cel care în 2006 a trimis primul tweet din lume “Tocmai mi-am configurat twttr-ul”.

Într-o mişcare cumva neaşteptată, Jack Dorsey a anunţat că îşi dă demisia din funcţia de CEO, iar în 2022 va renunţa şi la funcţia de membru al Consiliului de Administraţie.

„Am decis să plec de la Twitter pentru că eu cred că firma este pregătită să meargă mai departe. Încrederea mea în Parag în calitate de CEO al Twitter este totală. Munca sa din ultimii 10 ani a fost revoluționară. Sunt profund recunoscător pentru priceperea, atașamentul și însuflețirea sa. Este timpul ca el să conducă.”, a declarat Jack Dorsey anunţând astfel numele celui care îl va înlocui – Parag Agrawal, actualul director tehnic al companiei.

Se spune că această plecare ar fi fost grăbită de acţionari, Jack Dorsey ocupând până azi funcţiile de CEO la Twitter şi Square. Se pare că acesta nu reuşea să gestioneze suficient de bine ambele funcţii, astfel că a fost nevoit să renunţe la una dintre ele pentru binele companiei.

După acest anunţ acţiunile Twitter au crescut în doar câteva ore cu 11%, ulterior acestea stabilizându-se la +5%.

Sursa: bbc.com

Categorii: twitter
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.