Jeep Avenger este Masina Anului 2023 in Europa gAuto

În ultimele zile din toamna lui 2022 aflam care sunt cele 7 finaliste Mașina Anului 2023 în Europa, iar la Salonul Auto de la Bruxelles a fost anunțat cu câteva zile în urmă care este marele câștigător de anul acesta.

Fără alte introduceri, Mașina Anului 2023 în Europa a fost desmenată Jeep Avenger, primul vehicul full electric pe care compania americană îl aduce pe Bătrânul Continent. Așadar, le-a ieșit din prima celor de la Jeep și chiar că este din prima, întrucât este întâia oară când o mașină de-a constructorului din Toledo, Ohio, câștigă această distincție în Europa.

Jeep Avenger

Jeep Avenger s-a impus fără drept de apel, cei 57 de jurnaliști din 27 de țări acordând un scor de 328 de puncte.

La cea de-a 60-a ediție Car of The Year Europa, pe locul secund s-a clasat, la mare distanță (241 puncte), VW ID.Buzz, urmat de Nissan Ariya, ce a strâns cu 30 de puncte mai puțin.

Clasamentul a fost completat, în ordine, de Kia Niro – 200 puncte, Renault Austral – 163 puncte, Peugeot 408 – 149 puncte și Subaru Solterra / Toyota bZ4X – 133 puncte.

Nu știu dacă i se mai pare cuiva ciudat că avem din nou câștigător un EV, ba chiar primele 3 locuri sunt obținute de mașini strict electrice.

Sursa: CaroftheYear.org