Apple M1 Pro și M1 Max au fost aduse pe seria MacBook Pro în ediție 2021 (formatul pe 14 și 16 inci).

Pentru cine sunt recomandate MacBook Pro în ediție 2021 cu M1 Pro și M1 Max?

  • dezvoltatori de aplicații;
  • cei ce se ocupă cu editarea fotografiilor și materialelor video;
  • artiști 3D;
  • oameni de știință;
  • producători de muzică;
  • cei ce caută o experiență de utilizare fără compromis.

MacBook Pro este o unealtă pe care o cumperi pentru că te ajută în activitatea desfășurată, activitate ce presupune editarea de materiale foto și video, producția muzicală, scrierea de cod, randare 3D etc. Bineînțeles, vrei toate astea pe un dispozitiv pe care-l poți transporta ușor cu tine.

Apple M1 a arătat ce este capabilă arhitectura ARM și modul în care a fost primit a făcut compania americană să vină cu M1 Pro și M1 Max ce ridică ștacheta și mai sus.

M1 Pro aduce până la 10 nuclee, 8 dintre ele livrează putere de procesare la maxim, iar două sunt concepute să fie eficiente energetic. Acceleratorul grafic are până la 16 nuclee. Ca performanță, este cu 70% mai puternic față de Apple M1, iar ca grafică de 2 ori mai bun. Suportă până la 32 GB memorie unificată și lățimea de bandă este de 200 GB/s.

M1 Max are structură 10-core, precum M1 Pro. Acceleratorul grafic are până la 32 nuclee. Memoria unificată ajunge până la 64 GB, iar lățime de bandă este de 400 GB/s. Performanțele grafice sunt de 4 ori peste Apple M1.

Ambele procesoare dispun și de un motor neural cu 16 nuclee.

MacBook Pro cu M1 Pro și M1 Max vin în configurații cu ecran de 14 (14.2 inci) sau 16 inci (16.2 inci). Ecranul folosește tehnologia mini-LED, iar luminozitatea ajunge până la 1000 nits, iar în peak se duce la 1600 nits. Rata de refresh urcă până la 120Hz.

Rulează MacOS Monterey cu suport pentru peste 10.000 de aplicații, iar aplicațiile dezvoltate pentru iOS rulează nativ pe noile MacBook-uri.

Conectivitatea este asigurată de trei porturi Thunderbolt 4, slot pentru cardurile SDXC, HDMI, jack de 3.5 mm îmbunătățit, MagSafe 3 pentru cablul de încărcare. Touchbar-ul a fost înlocuit cu un rând de taste funcționale, iar tastatura în sine împrumută din tehnologia de la tastatura Magic. Camera web este integrată într-un notch, filmează la 1080p. Sunetul este asigurat de către 6 difuzoare și două tweetere, iar bass-ul ar fi cu 80% mai puternic. Are certificare Dolby Atmos.

Autonomia ajunge până la 17 ore de playback video pentru MacBook Pro de 14 inci și 21 ore pentru modelul de 16 inci. Plus că Apple promite același nivel de performanță, indiferent că MacBook-urile se află la încărcat sau alimentate de la bateria încorporată. Încărcarea de la 0 – 50% se face în 30 de minute.

Prețurile pornesc în SUA de la 1999 dolari pentru MacBook Pro de 14 inci și 2499 dolari pentru modelul de 16 inci.

Sursa: Apple.com

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.