Vodafone a lansat SIM-urile fabricate din plastic reciclat. Dimensiunile sunt reduse la jumătate față de cartelele SIM obișnuite.

Am extras câteva informații din comunicat:

➡️ SIM-urile din plastic reciclat reduc producția de plastic nou cu 320 tone / an;

➡️ este diminuată producția de CO2 cu 1280 tone / an;

➡️ vor fi introduse gradual în cele 12 țări din Europa în care Vodafone își desfășoară activitatea, în Egipt, Turcia și Africa de Sud. În România vor sosi din 2022.

Declarație oficială:

Alex Froment-Curtil, Directorul Comercial al Grupului Vodafone a declarat: „Obiectivul nostru cel mai ambițios este acela de a elimina cu totul nevoia de SIM-uri de plastic. Am înjumătățit deja cantitatea de plastic folosită în cartelele SIM și, odată cu introducerea Eco-SIM-urilor realizate din plastic reciclat, vom continua să diminuăm impactul operațiunilor noastre asupra mediului.” 

Vodafone s-a angajat să reducă impactul operațiunilor sale asupra mediului:

✔️ din 2020 a fost eliminat plasticul nenecesar + obiectele din plastic de unică folosință din magazinele și birourile sale, au retras pungile din plastic, au restricționat utilizarea de materiale promoționale din plastic și le-au înlocuit cu soluții alternative ce au impact redus asupra mediului;

✔️ toate operațiunile Vodafone din Europa (inclusiv rețele fixe și mobile, centre de date, magazine și birouri etc) sunt alimentate 100% din energie obținută din surse regenerabile;

Și-au propus ca până în 2030 să reducă emisile de carbon la jumătate, iar până în 2040 și-au propus să ajungă la emisii de carbon net zero.

Categorii: retelistica
Tag-uri: SIMvodafone

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.