Microsoft Arc Touch – prezentare

28/02/2011
Am primit via evomag.ro un Arc Touch spre a vă vorbi despre el. Din start spun că este cel mai tare mouse pe care am avut ocazia să pun mâna până acum, dar nu m-a oprit să îl întorc pe toate feţele şi să văd punctele tari sau slabe.
Cutia cu deviceul conţine mouseul, nanoreceptorul care este foarte micuţ şi asta este bine că nu deranjează spre exemplu atunci când vă mişcaţi laptopul cum mi se întâmplă mie la bătrânul Genius care are un receptor de peste 5 cm lungime, 2 baterii de tip AAA Duracell, garanţia şi două manuale cu instrucţiuni.
Nu este necesar decăt să deschideţi locaşul bateriilor, să le puneţi acolo şi să curbaţi mouseul spre a-l porni şi nanoreceptorul să fie integrat pe portul usb. Foloseşte tehnologie pe 2.4 Ghz plus Bluetracker ce combină tehnologia laser cu cea optică, iar rezultatul este că veţi beneficia de feedback indiferent de spaţiul deasupra căruia îl folosiţi.
Partea din spate care se curbează şi îndreaptă au ales să o fabrice dintr-un cauciuc foarte fin şi plăcut la atingere, se îngustează de la mijloc până spre capătul inferior. Zona unde veţi da click dreapta sau stânga este dintr-un plastic lucios şi necesită un mic timp de acomodare, în special click dreapta. Interesant este scrollul central  format dintr-o bandă tactilă peste care este suficient să vă plimbaţi degetul şi astfel acţionează ca un motoraş atunci când parcurgeţi spre exemplu o pagină web. În timp vă acomodaţi cu el astfel încât acţionaţi scrollul exact cât vă trebuie.
Nanoreceptorul atunci când vă luaţi mouseul în geanta laptopului se poate stoca pe suportul magnetic situat la bază.
Arc Touch este recunoscut automat de toate versiunile de Windows de la XP încoace şi doar dacă doriţi să setaţi defilarea tactilă şi alte năzdrăvenii este nevoie de un software special pentru mouse. Spre exemplu pentru detalii suplimentare aveţi la dispoziţie arctouchmouse.com.
Autonomia oferită de cele 2 baterii AAA se pare că ar fi de 6 luni. Nu l-am testat atâta vreme ca să vă spun dacă rezistă o perioadă aşa lungă, dar bănuiescă că Microsoft nu se joacă cu cifrele. La mine cu Genius nu am nici măcar 1 lună în condiţiile în care îl utilizez intensiv şi bateriile sunt de tip AA. Indicatorul de baterie este de un led verde care se luminează intermitent la o anumită distanţă de timp spre a informa că bateria este ok şi funcţionează. Ledul de pe spate este albastru, nu degeaba se numeşte Bluetracker. Smile
Funcţionează foarte bine şi pe mouse pad cât şi pe o suprafaţă plană de orice fel. Preţul este de 229 lei şi după ce îmi voi lua un aparat foto o să mă îndrept cu siguranţă spre acest mouse interesant şi plăcut la utilizare. Necesită un oarecare timp de acomodare, ulterior veţi aprecia modalitate interesantă de deschidere şi închidere care îl face şi uşor de transportat. S-au gândit şi la o modalitate de transport a receiverului micuţ, autonomia este foarte mare. Nu se potriveşte celor care au o mână foarte mare, dimensiunile Arc Touch fiind de nivel mediu. Nu îl văd recomandat pentru gaming deoarece nu puteţi seta prea multe funcţii ci mai degrabă pentru a face operaţiuni mai simple: accesat internet, pagini office and stuff.
Dacă ar fi să îi dau o notă, asta că tot sunt profesor, ar fi de 9.50. Dacă îl achiziţionaţi nu veţi avea ce să regretaţi. Uitasem să vă spun că garanţia este de trei ani de zile.
Şi o prezentare video făcută în mare viteză:
Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.