Diverse

În toamna anului trecut aflam că după lupte seculare, Microsoft a primit undă verde din partea autorităţilor de reglementare din Marea Britanie pentru a finaliza achiziţia Activision Blizzard pentru fabuloasa sumă de 68.7 miliarde de dolari.

Timpul a trecut, iar compania americană a început să îşi reorganizeze întreaga divizie de gaming, iar cea mai recentă decizie făcută public în acest sfârşit de săptămână este aceea de a concedia 1900 de angajaţi, majoritatea din cadrul Activision Blizzard.

Interesant este că printre aceştia se află inclusiv şeful studioului, Mike Ybarra, unul dintre cei mai importanţi oameni. Acesta se ocupa de dezvoltarea unui nou joc, unul de tip survival, însă prin plecarea sa şi jocul a fost anulat.

Phil Spencer, directorul Microsoft Gaming, a declarat că „Au trecut puţin peste trei luni de când echipele Activision, Blizzard şi King s-au alăturat Microsoft. Pe măsură ce mergem înainte în 2024, conducerea Microsoft Gaming şi Activision Blizzard se angajează să se alinieze pe o strategie şi un plan de execuţie cu o structură de costuri sustenabilă care va susţine întreaga noastră afacere în creştere. Împreună, am stabilit priorităţile, am identificat zonele de suprapunere şi ne-am asigurat că suntem cu toţii aliniaţi cu privire la cele mai bune oportunităţi de creştere. Ca parte a acestui proces, am luat decizia dureroasă de a reduce dimensiunea forţei de muncă din domeniul jocurilor cu aproximativ 1.900 de roluri din cele 22.000 de persoane din echipa noastră. Echipa de conducere şi eu ne angajăm să navigăm în acest proces cât mai atent posibil.”

Sursa: zf.ro