Software

Anul trecut, odată cu lansarea Windows 11, Microsoft și-a propus să transforme PC-urile în dispozitive mai eficiente și mai ușor de utilizat. Acum, versiunea actualizată a acestui sistem de operare (Windows 11 2022 Update) este disponibilă în mai bine de 190 de țări de la nivel global.

Prima actualizare majoră a Windows 11 aduce inovație în mai multe arii importante pentru utilizatori:

Transformarea PC-urilor în dispozitive mai sigure și mai ușor de utilizat;

La versiunea de bază a Windows 11, Microsoft a adăugat acum noi funcții prin intermediul cărora informațiile și conținutul de care utilizatorii au nevoie să fie mereu ușor de accesat (anticipând nevoile și economisind timpul acestora), precum: actualizări în meniul de Start, opțiuni mai rapide de căutare sau o mai bună mapare a evenimentelor locale curente semnalate în panoul de Widgets. În plus, va fi disponibil și un set de noi funcții de accesibilitate. Acestea includ: un sistem care generează subtitrări live pe baza oricărei forme de conținut audio; acces activat prin amprentă vocală (versiune de preview), care le permite utilizatorilor să controleze computerul și să creeze un text folosind doar vocea; opțiunea Natural Voices for Narrator, care oglindește îndeaproape vorbirea naturală, creând un sunet mai plăcut și înlesnind lectura sau navigarea în browser.

Siguranța online, confidențialitatea datelor și securitatea cibernetică sunt preocupări majore pentru fiecare dintre noi. Windows 11 este cea mai sigură versiune de Windows de până acum, Microsoft utilizând zilnic peste 43 de trilioane de semnale de securitate pentru a perfecționa soluțiile pe care le dezvoltă. Acum, compania introduce și Smart App Control, pentru ca utilizatorii să poată descărca orice aplicație de care au nevoie fiind siguri că sunt protejați. Însă, cum amenințările de securitate nu dispar la finalul zilei, odată cu închiderea dispozitivelor, a creat și aplicația Defender, care este disponibilă la abonamentele Microsoft 365 Personal și Family.

Sporirea productivității;

Versiunea actualizată a sistemului de operare Windows 11 aduce îmbunătățiri și noi funcții și în ceea ce privește optimizarea bateriei sau funcții precum Snap layouts ori Focus. Toate acestea ne ajută să ne organizăm și să ne concentrăm atenția mai ușor atunci când avem de îndeplinit sarcini multiple, ceea ce se va traduce și printr-o creștere a nivelului de productivitate.

Transformarea Windows într-un mediu perfect pentru a lucra, a colabora și a crea;

Sistemul de operare Windows este folosit de tot mai multe persoane pentru a comunica și a colabora unii cu ceilalți, pentru a se exprima sub diferite forme, pentru a crea sau pentru activitățile de gaming. Windows 11 2022 Update aduce noi capabilități pentru funcția Windows Studio Effects, care asigură o mai bună calitate a apelurilor audio și video deoarece folosește algoritmi avansați de inteligență artificială pentru a anula zgomotele de fundal și a focaliza mai bine chiar și atunci când cadrul nu mai este unul static. Totodată, sunt disponibile și noi instrumente pentru creatorii de conținut, cu ajutorul cărora să poată face montaje video și să poată edita mai ușor materialele, în timp ce, în ceea ce privește gamingul, actualizarea aduce o latență mai scăzută și îmbunătățiri sau noi funcții în timpul jocului, precum Auto HDR și Variable Refresh Rate.

Odată cu această actualizare, Microsoft a anunțat că extinde Amazon Appstore Preview pe piețele internaționale, aducând peste 20.000 de aplicații și jocuri Android pe dispozitivele Windows 11 care îndeplinesc cerințele de hardware specifice caracteristicilor acestora. În plus, va continua să dezvolte Microsoft Store Ads, o platformă dedicată dezvoltatorilor de jocuri și aplicații, care să îi ajute să își promoveze conținutul în fața clienților din segmentul de piață potrivit.

Noi soluții de securitate, management și flexibilitate la locul de muncă;

Pentru a menține productivitatea angajaților, organizațiile trebuie să gestioneze simultan, eficient și în siguranță mai multe dispozitive, indiferent de locurile unde se află acestea.  Pentru a răspunde nevoilor acestui peisaj din ce în ce mai complex, Windows 11 2022 Update pune la dispoziția organizațiilor noi funcții de securitate și noi instrumente de management, precum Microsoft Defender SmartScreen care detectează situațiile în care angajații unei organizații accesează o aplicație sau un website compromise folosind credențiale Microsoft și transmite alerte pentru ele, astfel încât amenințările să poată fi oprite la timp. Pe de altă parte, funcția Smart App Control blochează aplicațiile și fișierele din surse nesigure – construită pe baza aceluiași algoritm de inteligență artificială ca în cazul Windows Defender Application Control, Smart App Control poate evalua gradul de siguranță al unei aplicații în timp real, înainte ca aceasta să înceapă să ruleze pe un dispozitiv.