Maşinile şi motocicletele zgomotoase ar putea fi interzise noaptea în Bucureşti

/
/
21 sept.
/

Primăria Capitalei pregăteşte o serie de noi reglementări menite să asigure un plus de linişte în Bucureşti. Noul proiect prevede interzicerea circulaţiei pe timp de noapte a maşinilor şi a motocicletelor ce produc un zgomot mai mare de 95 de decibeli.

Aceste vehicule nu vor avea voie să circule în Bucureşti în intervalul orar 22:00 – 07:59, urmând ca măsurarea zgomotului produs să fie realizată aleatoriu de către Poliţia Rutieră şi Registrul Auto Român.

Cei ce vor fi prinşi cu maşini sau motociclete zgomotoase ar putea primi următoarele sancţiuni:

  • Între 95 de decibeli şi 100 decibeli amenzi cuprinse între 1500 şi 2500 lei;
  • Peste 100 decibeli amenzi cuprinse între 4000 şi 5000 lei.

Constatarea şi amendarea va fi făcută de reprezentanţii Poliţiei Rutiere.

Rămâne de văzut dacă acest proiect va fi aprobat, momentan acesta este la stadiul de propunere.

Sursa: profit.ro
Cosmin Mușat
Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează Samsung Galaxy S25 Ultra și Acer Nitro 5 AN517-52.

Un nou producător auto chinez intră în România din 2026, iar acesta vine cu o inovaţie foarte interesantă: baterii interschimbabile în nici 3 minute pentru toate maşinile electrice

gAuto
/
/
18 iun.
Piaţa auto din România se aglomerează din ce în ce mai mult, producătorii chinezi continuând strategiile de expansiune la nivel global.

AFM a suspendat lansarea programului Rabla 2025, iar APIA condamnă această decizie

gAuto
/
/
18 iun.
Cu siguranţă ştirea zilei de astăzi, 18 iunie 2025, este cea legată de suspendarea tuturor programelor de finanţare, inclusiv lansarea programului Rabla 2025, o lansare care ar fi trebuit să aibă loc peste doar câteva ore.

Actualul permis de conducere fizic va fi înlocuit până în 2030 cu un permis de conducere digital (îl vom avea disponibil pe smartphone)

gAuto
/
/
15 iun.
România se află în plin proces de digitalizare, astfel că până în 2030 pare destul de sigur că mai toate actele oficiale de identificare vor trece sub o formă sau alta într-o versiune digitală.