Software

Microsoft şi Sony duc o luptă grea în lumea consolelor, iar disputa cea mai aprigă este cea în segmentul exclusivităţilor la nivel de gaming. Ştim deja că profitul nu vine din hardware (consola în sine), ci din serviciile pe care utilizatorii le folosesc ulterior.

Dacă tot nu a reuşit să cumpere TikTok, Microsoft s-a reorientat şi a cumpărat producătorul de jocuri ZeniMax Media. Compania americană va plăti pentru această achiziţie 7.5 miliarde de dolari în cash.

Dacă numele ZeniMax Media nu vă spune nimic, atunci cu siguranţă studio-urile Software (Doom, Quake), Bethesda (The Elder Scrolls, Fallout), MachineGames (Wolfenstein) şi Arkane Studios (Dishonored, Prey) vă transmit o serie de amintiri plăcute. ZeniMax Media este compania-mamă a tuturor acestor studio-uri.

Toate jocurile din portofoliul ZeniMax Media vor urma să fie disponibile în abonamentul lunar Xbox Game Pass disponibil pe consolă şi PC.

Sursa: gsmarena.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.