Se discută de ceva timp despre un automobil electric dezvoltat de către Huawei și Chery.

Chery Holding este o companie chineză ce produce automobile. În perioada ianuarie – iulie 2023 au livrat 891.895 unități (Chery, EXEED și JETOUR) – mai multe detalii pe aici.

Nu este prima mutare a Huawei pe această zonă, la început de an discutam despre un prim model cu tehnologie Huawei ce ajunge și pe bătrânul continent.

Și în cazul de față nu vorbim despre o producție propriu-zisă în fabricile Huawei ci despre o colaborare unde au oferit motoarele electrice, sistemul de operare instalat. În trecut au oferit și platforma în sine pe care automobilul a fost dezvoltat.

Automobilul se va numi Luxeed S7. Viteza maximă este limitată la 210 km/h, indiferent că discutăm despre modelul cu un singur motor electric sau de varianta cu două motoare electrice.

Designul nu-i deloc rău, acum mai rămâne de văzut și cum arată la interior

Puterea este de 215kW la varianta cu un singur motor și 365kW pentru cel cu două unități propulsoare. Cei 215kW s-ar transforma în aprox. 288 CP, iar modelul mai puternic ar dispune de 489CP.

Trebuie precizat că motoarele sunt realizate de către Huawei. Sistemul de infotaiment va rula HarmonyOS 4.0 (primul dispozitiv cu această iterație software, aspect confirmat și de către CEO-ul Huawei).

Dimensiunile sunt de 4971 mm în lungime, 1963 mm în lățime și 1474 mm în înălțime, ampatamentul este de 2950 mm.

Spre comparație, Tesla Model 3 are 4695 x 1933 mm cu oglinzile pliate x 1445 mm și ampatament de 2875 mm. Am putea spune că Luxeed S7 este ceva mai mare pe toate direcțiile.

Au implementat Huawei ADS 2.0 pentru condus autonom.

Nu se știe dacă Chery & Huawei au în plan să aducă acest automobile și în Europa. Sunt șanse mari să rămână doar un produs pentru piața chineză și în cel mai bun caz pentru alte câteva piețe din proximitate.

Mi se pare interesant că au alocat resurse considerabile în ce privește dezvoltarea de automobile electrice. Vedeți că discutăm despre platformă, motoare, infotaiment, condus autonom și multe altele.

Galerie de imagini cu Luxeed S7: 

Sursa: GSMarena.com

Categorii: gev

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.