În momentul în care am primit notebook-ul de față pentru test, am realizat că cele mai multe review-uri de laptopuri au fost, de departe, pentru modele taiwaneze. Cumva, producătorii din SUA ori din China nu pun atât de mult preț pe expunerea pe site-urile de profil din România.

Iată însă că am acum ocazia de a prezenta un laptop de gaming pe care recunosc că nu mă așteptam să-l îndrăgesc atât de tare. Da, m-am antepronunțat, deși consider că merită să afli tot ce am descoperit despre Lenovo Legion Slim 7 16IRH8. Deși am pus în titlu și particula „gaming”, fiindcă seria Legion de la Lenovo pentru așa ceva a fost dezvoltată în principal, vreau să vă spun de la bun început că vorbim despre un all-rounder pe care poți folosi în mai toate scenariile de utilizare. Avem deci prinsă în denumire și noțiunea „Slim”, așa înțelegem că acest model este unul ce pune accent și pe partea de portabilitate. Dar sunt mult mai multe de descoperit despre Lenovo Legion Slim 7 16IRH8, deci revin cu recomandarea de a parcurge întreg review-ul de față.

Intel Core i9-13900H pe Lenovo Legion Slim 7 16IRH8

⬆️Intel Core i9-13900H stă în centrul ansamblului hardware ce face din acest laptop unul ce se descurcă admirabil în absolut orice scenariu de folosire.

Specificații notebook gaming Lenovo Legion Slim 7 16IRH8

Date tehnice

Notebook
Lenovo Legion Slim 7 16IRH8
EcranIPS anti-glare, 16 inch, raport 16:10, rezoluție 3.2K 3200 x 2000 pixeli, 235 ppi, 165 Hz, Dolby Vision, NVIDIA G-SYNC
ProcesorIntel Core i9-13900H, 10nm, 14 nuclee cu 6 x Performance Cores la maxim 5.4 GHz + 8 x Efficient Cores la maxim 4.1 GHz, 20 fire de execuție, 24 MB Intel Smart Cache, Consum între 35 - 115W
Memorie32 GB DDR5-5200, 1 x 16GB lipită pe placa de bază + 1 x 16GB în slot SO-DIMM
1 x SSD 1 TB M.2 NVMe PCIe Gen. 4
GPUIntel Iris Xe Graphics (integrată) +
NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop 8GB GDDR6
Sistem de operareWindows 11 Pro 64-bit preinstalat
ConectivitateWi-Fi 6E 802.11 a/b/g/n/ac/ax 2x2, tri-band 2.4, 5 și 6 GHz, Bluetooth 5.1, 1 x USB-C 4 cu suport Thunderbolt 4 (40 Gbps), DisplayPort 1.4 și Power Delivery 100W, 1 x USB-C 3.2 Gen2 cu suport DisplayPort 1.4 și Power Delivery 100W, 3 x USB-A 3.2 Gen2, 1 x HDMI 2.1 (8K@60Hz), 1 x jack audio combo de 3.5mm, 1 x cititor de carduri SD
Alte informațiidifuzoare stereo HARMAN 2 x 2W, tastatură cu iluminare albă pe o singură zonă, touchpad din sticlă cu suport multi atingere, webcam FullHD 1080p cu e-shutter, senzor amprentă integrat în butonul Power
BaterieLi-Ion de 99.9 Wh cu 4 celule, încărcător de 230W
Greutateaproximativ 2 kg
Dimensiuni357.7 x 259.3 x 17.6 - 19.9 mm (L x l x h)

Pachet, design și construcție

Notebook gaming Lenovo Legion Slim 7 16IRH8

⬆️Laptop mai degrabă discret față de cum abordează alte companii segmentul gaming.

Am primit laptopul în cutia de retail, ce înăuntru mai are alte două cutii, una dedicată notebook-ului, cealaltă încărcătorului. În acestea, pe lângă laptop, mai găsim adaptorul de încărcare cu cablu de priză ce se detașează de acesta și două pliante, unul cu rol de ghid de pornire rapidă, celălalt cu informații de reglementare:

Deși face parte din gama Legion, acest Lenovo nu se prezintă deloc ca un laptop de gaming. Nimic nu te trimite cu gândul spre acest segment, designul este pe cât se poate de curat. Astfel, Lenovo Legion Slim 7 16IRH8 poate fi folosit fără nici cea mai problemă într-o sală de ședințe business, unde poate doar denumirea Legion de pe capacul ecranului să trezească suspiciuni cum că te-ai putea juca în spatele acestui notebook. Legion mai stă scris subtil, chiar foarte subtil, pe latura de sub ecran și pe marginea foarte îngustă de deasupra camerei web. Mai este și pe centrul piciorului de sprijin de pe spatele laptopului.

În rest, nimic, fără lumini RGB, nici chiar pentru iluminarea tastaturii nu s-a optat pentru așa ceva. Mai mult, culoarea de un gri închis, mat, cumva stealth, îl transformă într-un laptop dintre cele care chiar nu vor să iasă în evidență.

Denumirea producătorului apare de două ori: pe capacul ecranului, în colțul din stânga sus și pe colțul din dreapta jos de pe partea cu tastatura. În rest, în afară de ceva abțibilduri pe care le poți dezlipi dacă vrei, abia dacă mai observi prin această zonă că undeva stă scris și „audio by HARMAN”. Un inel luminos cu rol de LED de status mai apare în jurul butonului Power. Iluminare mai este și din spatele simbolurilor porturilor de conectivitate de pe spate, cele din spatele ecranului, cum s-ar spune.

Apropo de asta, ecranul nu se deschide de pe latura din spate, ci de sus. Sistemul de balamale este poziționat așadar sus și astfel laptopul are o suprafață ceva mai mare față de cea a capacului ecranului. Rămân în spatele acestuia în jur de 13 – 14 mm, iar acolo sunt acele simboluri iluminate ale porturilor corespunzătoare de pe latura din spate.

Notebook gaming Lenovo Legion Slim 7 16IRH8

⬆️Deschiderea ecranului de face la 180 de grade.

Tot legat de display, mai spun că marginile din jurul lui sunt foarte înguste, dintre cele mai mici de oricare dintre laptopurile de gaming testate. Cea de sus se lățește în dreptul camerei web, iar acea parte este folosită și pe post de „mâner”, să zicem, pentru a ridica mai ușor ecranul.

Trebuie amintit și că display-ul vine cu colțuri ușor rotunjite. Este o abordare mai altfel și, chiar dacă arată foarte modern, actual, aceasta vine cu ușoare, foarte ușoare deficiențe din partea Windows, care nu știe să trateze astfel de afișaje și poți observa că lipsesc mici părți din unele pagini, foldere, imagini etc.

Sub carcasă, vedem că spațiul a fost folosit la maximum, s-a încercat ca fiecare componentă să fie cât mai optim integrată în ansamblu.

Chiar și așa, tot s-a reușit integrarea a două ventilatoare destul de mari, ce vin și cu extrem de multe lame, dintre cele mai multe din tot ce am văzut până acum. Sunt și 3 heat-pipe-uri, al căror număr poate părea mic, dar acestea au o suprafață mare, dar și o baterie de capacitate uriașă, ce însă se prezintă într-un format destul de compact.

Nu pot să spun că apreciez cumva că ai la dispoziție doar un slot pentru memorie RAM, cea de-a doua plăcuță fiind sudată pe placa de bază. SSD-ul se poate schimba rapid, la fel și placa Wi-Fi și mai există un slot M.2 2280 liber unde poți adăuga încă un SSD.

Construcția este de top. Cred că de acum înainte trebuie să fiu mai exigent pe partea de analiză a calității de fabricație, am impresia că am afirmat ceva de genul „excelent”, „premium” și cu alte ocazii, deci acum ce aș mai putea spune. Îmi amintesc că și la Lenovo Yoga Slim 7 ProX am fost dat pe spate de tot ce ține de construcție, iar la Lenovo Legion Slim 7 16IRH8 nu este deloc diferit.

Aliajul de aluminiu ce îmbracă din doar trei piese întreg exteriorul (cu excepția ecranului, desigur, și a unor mici elemente din plastic, dintre care unul cel din jurul display-ului) garantează o rigiditate structurală uriașă. Deși capacul ecranului este foarte subțire, acesta nu flexează mai deloc și nici puncte de presiune nu apar când apeși din spate. La fel pentru restul corpului. Avem o bucată din aluminiu în zona cu tastatura ce se întinde și peste margini și care are, ce-i drept niște muchii prea ascuțite. Nu-i vorba că te tai în ele, dar sincer deranjează când îți sprijini mâinile în acele zone.

Partea de pe spate, cea cu o zonă extinsă de grile de aerisire, este și ea solidă și își aduce aportul la cât de rigid este acest laptop, ce are o grosime de doar 17.6 mm dacă nu luăm în considerare și picioarele pe care stă laptopul.

Cu adevărat bine se prezintă Lenovo Legion Slim 7 16IRH8 la acest capitol, dacă și apreciezi desigur un design pe cât se poate de simplu, de depărtat de ceea ce presupune de obicei un laptop de gaming.

Ecran și sunet

⬆️Test culori după calibrare ecran Lenovo Legion Slim 7 16IRH8.

De prima dată de când am deschis ecranul mi-am dat seama că am în față un panou de foarte bună calitate. Cifrele din tabelul cu specificații nu mai are rost să le repet, așa că trecem direct la analiză.

Luminozitatea maximă măsurată de mine a fost de 451 cd/mp (pe latura de jos, în centrul ecranului), deși în fișa tehnică a produsului sunt promiși până la 430 niți. Așadar, exemplarul de test nu doar că livrează, dar și depășește ușor cifrele oficiale din dreptul luminozității.

Uniformitatea iluminării ecranului, când aceasta este dusă la maximum, este bună, dar cu nimic specială. Nu sunt diferențe uriașe când avem luminozitatea la 100%, dar se putea clar mai bine. Pe de altă parte, imediat ce scazi luminozitatea pe la 80% și mai jos, uniformitate iluminării este aproape perfectă.

Distribuție luminozitate la intensitate 100% pe ecranul laptopului Lenovo Legion Slim 7 16IRH8:

Distributie luminozitate ecran notebook Lenovo Legion Slim 7 16IRH8

Din punct de vedere al culorilor, la modul subiectiv, acestea arată super de la prima privire. Sunt vii, intense, iar contrastul ridicat, cu un negru impresionant de adânc, creează o impresie și mai bună.

Măsurând deviațiile Delta E așa cum vine ecranul din fabrică, am descoperit valori mici, cu o medie de circa 3, cifră mai jos de care se consideră că ochiul uman nu mai poate percepe diferențe de nuanță. Chiar dacă deviațiile Delta E sunt mici, observăm că temperatura punctului de alb este ceva cam ridicată față de standardul de 6500 Kelvin, considerat etalon pentru ecrane.  

Deviații Delta E înainte și după calibrarea ecranului laptopului Lenovo Legion Slim 7 16IRH8:

După ce am calibrat ecranul am obținut deviație medie Delta 94 de numai 0.3, cu una Delta E2000 de doar 0.6. Deviațiile maxime sunt și ele extrem de scăzute, cu 1.3 pe ambele standarde. Așadar, panoul poate fi folosit foarte bine inclusiv pentru editare foto-video și design, proiectare, unde rezoluția ridicată își aduce și ea aportul în conturarea fină a oricăror detalii.

Intervalul dinamic chiar și înainte de calibrare, dar mai ales după acest proces, este foarte extins, cu detalii păstrate corect atât în zonele puternic iluminate ale scenei, cât și în cele întunecate ale aceluiași cadru.

Unghiurile de vizualizare sunt foarte largi, nici către extreme nu se pierde mai nimic din calitate, iar panoul nu reflectă mai deloc mediul ambiant.

Rata de refresh de 165 Hz, timpul scăzut de răspuns al panoului și suportul G-SYNC asigură tranziții fluide în jocuri și în scenele rapide. Eu nu am observat artefacte deranjante de imagine pe parcursul testelor.

Sunetul este dintre cele mai bune pe pe laptopurile testate de-a lungul timpului. Deși bass-ul nu este cel mai grozav, acesta este acolo și are suficient „umf”, să zic așa. Nu-i adânc, dar este pe cât se poate de bun de la așa difuzoare, fără a fi forțat. Mediile și înaltele sunt extrem de bine reproduse și astfel se conturează un sunet dintre cele mai bune.

Notebook gaming Lenovo Legion Slim 7 16IRH8

⬆️Difuzoarele dreptunghiulare sunt montate pe suporți de cauciuc moale, cel galben.

Volumul maxim este extrem de înalt. Cei 4W (2 x 2W) se simt din plin și aș spune că par a fi chiar mai mulți pe acolo. De exemplu, la 50% din intensitate muzica din difuzoare nu este doar de fundal, ci sună mai tare decât ai avea nevoie ca ambianță. La 100% undele sonore reușesc să umple o cameră de 15 – 20 mp, mai ales că acestea se împrăștie în toate direcțiile.

Prin jack-ul de 3.5 mm situația se prezintă și mai bine. Cu o pereche de căști de calitate ai parte de o audiție de cel mai înalt nivel, indiferent din ce perspectivă analizezi sunetul.

Hardware, sistem de operare și aplicații

⬆️Intel Core i9-13900H este un procesor dintre cele mai puternice ce pot fi integrate într-un laptop actual.

Lenovo Legion Slim 7 16IRH8 are în centrul ansamblului hardware unul dintre cele mai puternice procesoare de la Intel. Este o alegere foarte interesantă aceasta de a integra un Intel Core i9-13900H într-un laptop atât de compact și de subțire (raportat la tot ce este sub carcasă). Practic, acest model de notebook se adresează fix acelora ce au nevoie de un procesor dintre cele mai „potente”, dar nu și de o placă video dedicată high-end, ci de una de nivel mediu (NVIDIA GeForce RTX 4070 este clar la mijlocul seriei RTX 40).

Intel Core i9-13900H este un fel de monstru chiar și la sfârșit de 2023. Deși este fabricat printr-un proces de litografiere pe 10 nm, acesta reușește să integreze cam același număr de tranzistori pe o suprafață similară a unui CPU realizat prin procesul de 7 nm al celor de la TSMC. Sunt în total 14 nuclee, cu 6 Performance ce pot urca la nu mai puțin de 5.4 GHz și alte 8 nuclee Efficient ce ajung la maxim 4.1 GHz, în timp ce numărul firelor de execuție este de 20. Cu asemenea specificații, nu este de mirare că Intel Core i9-13900H consumă uneori și mai bine de 115W.

Placa video NVIDIA GeForce RTX 4070 cu 8 GB de memorie GDDR6 nu este neapărat opțiunea corectă spre a fi alăturată unui asemenea procesor. Lângă așa CPU era mai bine dacă era așezat un RTX 4080, ba chiar un RTX 4090 ca să fie pachetul dus la extrem.

Memoria RAM este suficientă, cei 32 GB reprezintă maximul ce poate fi ales sau montat pe Lenovo Legion Slim 7 16IRH8. Din păcate, din cei 32 GB doar jumătate pot fi schimbați, fiindcă 16 GB sunt lipiți pe placa de bază.

SSD-ul montat din fabrică în Lenovo Legion Slim 7 16IRH8 este un Samsung pe PCIe 4.0 și mai există un slot liber, de același fel, pentru cei ce vor să suplimenteze spațiul de stocare.

Capturi de ecran din CPU-Z cu informații despre ansamblul hardware de pe Lenovo Legion Slim 7 16IRH8:

Ca și aplicații preinstalate pe sistemul de operare Windows 10 Pro 64-bit care vine la pachet cu Lenovo Legion Slim 7 16IRH8, nu sunt deloc multe. Aș aminti doar INstagram, Spotify și câteva mici joculețe din seria Solitaire. Mi s-a părut ușor ciudat că Lenovo Vantage, aplicația de bază pentru un laptop precum Lenovo Legion Slim 7 16IRH8 nu era gata instalată pe exemplarul de test.

Am adus-o eu din magazinul Microsoft și am descoperit că merită încercată, fiind suficient de light cât să nu încarce sistemul, dar venind, în același timp, cu multe opțiuni pe partea de control, personalizare și chiar overclocking.

Lenovo Vantage pe Lenovo Legion Slim 7 16IRH8:

Performanță

⬆️Rezultatele testelor de benchmark pentru CPU sunt dintre cele mai ridicate din tot ce am testat până acum.

Am rulat multe teste de benchmark pe Lenovo Legion Slim 7 16IRH8, iar rezultatele din tabelul de mai jos relevă ceea ce am povestit la începutul capitolului anterior. Anume că procesorul este unul cu adevărat puternic, în timp ce placa video este suficient de capabilă pentru orice joc, dar numai la rezoluție Full HD pentru cele cu adevărat grele, dacă vrei să le rulezi la detalii maxime.

Teste benchmark

Notebook
Lenovo Legion Slim 7 16IRH8
CPU-Z (puncte)
Single Thread
Multi Thread

869.2
8083.2
Cinebench R20 (puncte)6216
Cinebench R23 (puncte)
Single Core
Multi Core

2017
15902
PCMark 10 (puncte)8031
3DMark (puncte)
Time Spy
Fire Strike
Night Raid

12767
27654
46132
Novabench (puncte)4305
Geekbench 6.1.0 (puncte)
CPU Single-Core
CPU Multi-Core

2832
14090
CrystalDiskMark (MB/s)
SEQ1M Q8T1
Read
Write
SEQ1M Q1T1
Read
Write
RND4K Q32T1
Read
Write
RND4K Q1T1
Read
Write


6648.11
4994.09

4499.91
4185.78

1015.29
916.25

97.89
286.70
Final Fantasy XV (puncte)
2K High Quality
4K High Quality

9057 (Very High)
5073 (Fairly High)

Teste de benchmark rulate pe Lenovo Legion Slim 7 16IRH8:

În jocurile ce suportă tehnologia DLSS de la NVIDIA, vedem un spor evident de fps și calitate mai bună a imaginii cu aceasta activată.

Cyperpunk 2077 și F1 2022 pe Lenovo Legion Slim 7 16IRH8 cu și fără DLSS activat:

Temperaturile de pe componentele interne au fost monitorizate pe tot parcursul testelor de benchmark, cu ajutorul HWMonitor de la CPU-ID, iar valorile pot fi parcurse din capturile de ecran de mai jos:

Pe CPU s-a atins un maxim de 100 grade Celsius, dar asta abia când am rulat Cyberpunk 2077 la rezoluție 3200 x 2000 cu toate detaliile pe Ultra. Acesta a fost ultimul test, până la acela temperatura maximă pe CPU se oprise la 98 grade Celsius. 

Pe placa video NVIDIA GeForce RTX 4070 cele 94 grade Celsius de pe memorie, cel mai fierbinte punct, nu mi se par exagerate, mai ales că pe celelalte zone temperaturile au fost de circa 70 grade Celsius.

Cele două ventilatoare, pe cât de eficiente sunt, pe atât de silențioase rămân. Nici la turație maximă nu deranjează deloc.

La exterior, Lenovo Legion Slim 7 16IRH8 se încinge de-a dreptul pe mai toată zona grilei mari de pe latura de jos. Este greu, aș spune că uneori chiar imposibil, să folosești laptopul ținut pe picioare (în poală, cum s-ar spune – lap top). Dacă îl folosești intens, nu ai cum să reziști la cât de fierbinte devine partea de jos la notebook-ului. De fapt, în sarcini grele susținute, mai tot exteriorul se încălzește serios, inclusiv zona tastaturii.

Explicația ar fi că, la cât este de compact și fiind realizat aproape în totalitate din aluminiu, întreaga carcasă acționează ca un radiator ce preia căldura din interior, pe care o disipă apoi spre exterior.

Conectivitate

Notebook gaming Lenovo Legion Slim 7 16IRH8

⬆️Elementele fizice de conectivitate care ar trebui în mod normal la orice laptop să fie pe latura din spate, sunt fix acolo la Lenovo Legion Slim 7 16IRH8.

Mai nimic de comentat negativ nici aici despre Lenovo Legion Slim 7 16IRH8. Poate doar pe partea de Bluetooth, ce este în ediție 5.1, deși avem de ceva timp disponibile și următoarele două versiuni și a apărut chiar Bluetooth 5.4. Wi-Fi este cu suport 6E, de tip tri-band – 2.4, 5 și 6 GHz, așa că aici nu aș spune că nu suntem acoperiți pe mai bine de 4 – 5 ani. 

⬆️Iată ce viteze am obținut pe Wi-Fi 6E printr-o conexiune de 1000 Mbps.

Porturile fizice sunt și ele destule și sunt dintre cele mai performante. Nu le mai enumăr din nou și aici, sunt în tabelul cu specificații de la începutul review-ului. Aici doar le expun ca amplasare: pe dreapta avem slotul de carduri SD și butonul de tip slider pentru activarea / dezactivarea fizică a camerei web; pe stânga apar cele două porturi USB-C și jack-ul audio de 3.5 mm; pe latura din spatele ecranului sunt cele trei porturi USB-A, HDMI-ul 2.1 și portul proprietar de încărcare, în care mufa intră pe oricare dintre părți (ca un USB-C, ca să fiu mai exact):

Mi-a plăcut cum sunt amplasate toate porturile, în special pe latura din spate mi se pare că au fost alese întocmai cele care trebuie. Cablul de încărcare a bateriei, precum și cel HDMI este ideal să vină prin spatele notebook-ului.

Să nu uităm și de senzorul de amprentă, care este integrat în butonul Power. Acesta are o rată de recunoaștere aproape perfectă (doar dacă nu așezi tu degetul cum trebuie dă rateu), iar viteza de reacție este bună.

Tastatură și touchpad

Notebook gaming Lenovo Legion Slim 7 16IRH8

⬆️Tastatură full, cu butoane mari și cu spațiu optim și un touchpad exact.

Așa cum spuneam la capitolul design, Lenovo Legion Slim 7 16IRH8 nu vrea deloc să atragă atenția asupra lui prin lumini RGB, așa că acestea nu există nici măcar pentru iluminarea tastaturii. Avem totuși așa ceva, dar este o lumină albă, cu ușoare nuanțe mov (foarte ușoare, așa cum și griul carcasei poate avea astfel de reflexii, în unele condiții). Iluminarea poate fi activată în două trepte și este intensă la maxim (deși din poze nu este cel mai evident asta), când se observă că lumina iese destul de tare și pe lângă butoane.

Tastele au forma clasică Lenovo și sunt ușor concave. Sunt mari și au o distanță optimă între ele, asta fiindcă tastatura se întinde de la o margine la cealaltă pe lateral și astfel și-a făcut loc inclusiv un NumPad complet, chiar dacă cu butoane ceva mai mici. Cursa tastelor este medie, iar actuarea extrem de clară, cu un click ceva cam tare, deși nu este deloc zgomotos. Mi-a plăcut cum se simte această tastatură, un mix foarte bun între redactare text și gaming.

Touchpad-ul nu are cea mai mare suprafață, dar este suficient. Este acoperit cu sticlă, așadar degetele alunecă corect, și este foarte exact, precis în a prelua orice comandă. Click-urile sunt fine, dar cursa nu este foarte scurtă, așa că ai un feedback corect. 

Autonomie

⬆️Autonomia variază destul de mult în funcție de solicitări, de la un minim de circa o oră până la peste 6, poate chiar 7 ore.

Cum-necum, Lenovo Legion Slim 7 16IRH8 a primit în acest corp compact o baterie uriașă, cea mai mare capacitate ce poate fi admisă la bordul unui avion. Cei 99.9 Wh reușesc să ofere o autonomie decentă. Da, poate părea ciudat că nu o autonomie ridicată, dar când ai ecran mare, de 16 inch, luminos și cu rezoluție 3200 x 2000 pixeli, numai acesta își cere partea sa serioasă de energie. Dacă mai pui la socoteală și celelalte componente puternice, atunci nu ai cum să prinzi, nici în sarcini uzuale mai mult de 5 – 6 ore.

De fapt, am rulat clipuri video pe YouTube, cu luminozitatea ecranului la 50% și cu volumul din difuzoare la o medie de 40% (jumătate din timp la 50%, jumătate la 30%, fiindcă la 50% era prea tare pentru muzică ambientală), bateria s-a golit la jumătate după circa 3 ore. Așadar, cu un acumulator plin și în aceleași condiții de test autonomia maximă ar fi de aproximativ 6 ore.

Dacă pui serios la lucru ansamblul hardware în timp ce ești pe baterie, vezi cum procentele se scurg rapid și nu prinzi decât maxim o oră și 10 – 15 minute. În unele condiții, cu luminozitatea ecranului la 100% mai exact, autonomia scade și la mai puțin de o oră.

⬆️Încărcătorul din pachet generează la ieșire o putere maximă de 230W.

Prin tehnologia Super Rapid Charge de la Lenovo, laptopul se încarcă cu adevărat repede, deși avem o baterie de aproape 100 Wh. În numai 10 minute am prins 26%, pentru ca jumătatea de oră să găsească 62 de procente în acumulator. Încărcarea completă a survenit după o oră și circa 35 minute.

Preț

Notebook gaming Lenovo Legion Slim 7 16IRH811.500 lei pe eMAG.ro (preț valabil la data publicării acestui review).

Lenovo Legion Slim 7 16IRH8
4.3 / 5 Gadget Score
Pro
  • design curat, aspect echilibrat, fără elemente specifice de gaming intruzive;
  • construcție de top, laptopul este foarte solid și compact în același timp, finisări și materiale excelente (vezi și puncte contra);
  • ecran foarte bun, nu i se poate reproșa mai nimic;
  • sunet extern de calitate înaltă și cu un volum mai ridicat decât ai crede de la cei 4W anunțați în fișa tehnică, sunet impresionant și prin jack-ul de 3.5 mm;
  • ansamblu hardware foarte performant, cu Intel Core i9-13900H ce ține capul de afiș prin puterea extremă de procesare;
  • sistem eficient de răcire, cu ventilatoare ce nu sunt deloc gălăgioase nici când se rotesc la turația maximă (vezi și puncte contra);
  • conectivitate completă, cu elemente performante și dispunere pe trei laturi a porturilor fizice;
  • tastatură și touchpad ce fac ca interacțiunea cu laptopul să fie optimă indiferent de modul de lucru (office, gaming etc.);
  • autonomie decentă raportată la ansamblul hardware și încărcare rapidă a acumulatorului.
Contra
  • muchiile marginilor ce se întind în jurul tastaturii și touchpad-ului sunt ascuțite și se dovedesc deranjante mai ales că fix acolo va fi mereu o zonă de contact a mâinilor cu laptopul;
  • deși temperaturile pe componente sunt bine ținute în frâu de sistemul de răcire, la exterior laptopul devine cu adevărat fierbinte pe spate, deci nu-l poți ține pe picioare în timp ce-l folosești mai mult sau mai puțin intensiv;
Concluzii

Sigur că un laptop precum Lenovo Legion Slim 7 16IRH8 nu avea cum să fie prea ieftin, dar, după ce l-am încercat, pot spune că merită să-l ai în vedere. Asta fiindcă și concurența are prețuri mai mult sau mai puțin apropiate, dar la modul la care se prezintă Lenovo Legion Slim 7 16IRH8 este evident că acesta reprezintă una dintre cele mai echilibrate opțiuni. Are prea multe avantaje și puține minusuri adevărate ca să nu fie unul dintre laptopurile de tip all-rounder perfect adaptate pentru mai toate scenariile de folosire, mai ales dacă agreezi un design simplu, nu unul cu accente evidente de gaming.

Design
Ecran
Sunet
Conectivitate
Performanță
Autonomie
Raport preț / specificații

Lenovo Legion Slim 7 16IRH8 a fost testat timp de 10 zile și va fi returnat. Întreg conținutul acestui articol aparține strict autorului și nu a fost aprobat sau editat de altcineva.