Software

În martie aflam de la Nothing (companie înfiinţată de Carl Pei, co-fondatorul OnePlus) că în această vară va fi lansat smartphone-ul Nothing phone (1). Acesta va beneficia şi de o interfaţă nouă denumită Nothing OS.

Pentru telefon mai avem de aşteptat, însă dacă vreţi să vedeţi cum arată Nothing OS, acesta este de câteva ore disponibil sub formă de launcher în Google Play. Pentru moment vorbim de o variantă Beta, una ce ar putea avea diverse bug-uri sau erori. Din păcate Nothing Launcher este compatibil doar cu seriile Samsung Galaxy S21, Galaxy S22, Google Pixel 5 şi Pixel 6. În curând lista va fi completată cu modele ale producătorului OnePlus.

La nivel estetic Nothing Launcher vine cu o cromatică oarecum ciudată, un amestec puternic de alb, negru şi nuanţe de gri. Ca principii de utilizare interfaţa nu pare a aduce modificări, însă avem diferenţe în ceea ce priveşte widget-urile (îmi place acel widget pentru vreme pixelat). Întreg conceptul Nothing se bazează pe acest tipar, unul cu matrice de puncte (dot matrix).

O funcţie faină este aceea de mărire a unei iconiţe sau a unui folder de pe homescreen. Prin apăsare prelungită se măreşte dimensiunea de la 1×1 la 3×3. Comercial această funcţie se va numi Max Icons pentru iconiţe şi Max Folders pentru foldere.

Nothing Launcher poate fi descărcat şi sub formă de apk, iar dacă vă interesează tonurile de apel şi imaginile de fundal dedicate, le puteţi găsi şi pe acestea aici.

Sursa: gsmarena.com