Tocmai ce am aflat că LG devine furnizor de panouri OLED inclusiv pentru televizoarele Samsung, asta după ce știam că și Sony ori Panasonic, printre alții, se bazează tot pe LG pentru display-urile cu diode oragnice. În fine, nu are neapărat legătură cu ceea ce urmează să aflăm mai departe, dar am vrut să subliniez cât de important este LG în piața de ecrane OLED pentru televizoare.

Înainte de a trece la subiectul principal, mai vreau să vă anunț că am deja la test un smart TV OLED LG, model OLED65C21LA, pentru care urmează să vin cu detalii în săptămânile următoare, după ce văd exact cum se prezintă.

Acum, să aflăm în sfârșit ce are LG de anunțat pentru azi. Pe scurt, chiar de luna aceasta mai toate modelele de televizoare LG OLED 2023 vor ajunge în stocurile magazinelor de specialitate din țara noastră.

Noua gama LG OLED 2023 disponibila in Romania

Este vorba despre cele mai recente serii Z3, G3 și C3 din gama OLED evo. Noile modele actualizate promit să ofere o luminozitate și o precizie a culorilor mai ridicate, precum și o claritate și detalii mai fine datorită noului procesor AI α9 Gen6.

În comunicatul de presă trimis, se pune accent pe seria G3 LG OLED 2023, care vine cu noutatea Brightness Booster Max, tehnologie ce folosește algoritmi de amplificare a luminii complet noi, pentru a crește luminozitatea cu până la 70%. Luminozitatea este mapată și controlată pixel cu pixel, ceea ce se pare că duce la imagini mai clare și mai realiste.

Totodată, gama LG OLED 2023 este optimizată pentru gaming, având un timp de răspuns de 0.1 milisecunde, un input lag redus și până la patru porturi HDMI 2.1a.

Noua gama LG OLED 2023 disponibila in Romania

Televizoarele LG OLED 2023 sunt echipate și cu Game Optimizer, care permite utilizatorilor să selecteze și să comute rapid între caracteristicile specifice gaming-ului și să accese rapid setările pentru G-SYNC Compatible, FreeSync Premium și refresh rate-ul variabil (VRR). Mai mult, LG Electronics adăugă suport 4K pentru platforma NVIDIA GeForce NOW, fără a fi necesare descărcări, instalări sau echipamente suplimentare.

Anul acesta LG sărbătorește lansarea celei de-a zecea generații de televizoare LG OLED, iar cu această ocazie este oferită o garanție promoțională de trei 3 ani de la data inițială de cumpărare, iar pentru ecranul OLED se oferă un serviciu gratuit de reparare a daunelor externe ale panoului.

În plus, LG oferă servicii de suport tehnic, printre care consultanță specializată la domiciliu, verificare a funcționării televizorului OLED și reinstalarea produsului pe perete în noua locuință. Pentru mai multe informații accesați pagina campaniei. Mai mult, la achiziționarea modelelor incluse în campanie, utilizatorii beneficiază pe toată durata anului 2023 de serviciile premium de instalare oferite de echipele de specialiști LG, alături de sfaturi utile cu privire la utilizarea opțiunilor LG OLED. Campania se desfășoară între 15 mai și 31 august 2023 și toate informațiile sunt disponibile la link-ul mai de mai sus.

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.