Noul Mercedes-Benz Clasa G gAuto

Legenda Mercedes-Benz Clasa G, automobil aflat în producție fără mari schimbări încă din anul 1979, primește o nouă versiune. La exterior s-a încercat pe cât de mult posibil păstrarea elementelor caracteristice, interpretate însă într-o nouă manieră, urmărindu-se filosofia Sensual Purity a mărcii.

Trăsăturile unice ale modelului precedent, precum forma mânerelor portierelor, balamalele acestora, capota specifică, roata de rezervă expusă pe ușa portbagajului, dar și liniile și unghiurile drepte, au fost toate păstrate. Vizual, la exterior, noul Mercedes-Benz Clasa G pare doar ușor schimbat, însă dimensiuile au suferit adaptări: mașina este acum cu 53 de mm mai lungă și cu 121 mm mai lată.

Adevărata revoluție s-a petrecut la interior, acesta fiind complet redesenat, finisat acum cu cele mai nobile materiale. Precum modelele Clasa E și Clasa S, noul Mercedes-Benz Clasa G poate fi echipat opțional cu două ecrane de 12.3 inch, ce se îmbină vizual într-un afișaj comun de tip Widescreen Cockpit.

Interior Noul Mercedes-Benz Clasa G

Atât șoferul, cât și ceilalți pasageri, beneficiază de mai mult spațiu, ce a crescut chiar și cu până la 150 de mm în spate, la nivelul picoarelor. Confortul reprezintă pricipala carcteristică a mărcii din Stuttgart, iar noul Mercedes-Benz Clasa G nu avea cum să se abată de la regulă. Astfel, sunt disponibile noi scaune și o banchetă spate ce poate fi rabatată în format 60/40. Șoferul și pasagerul față se pot răsfăța în noile scaune active Multicontour ce includ funcționalități precum programe de masaj, control al temperaturii scaunelor și încălzirea rapidă a acestora. În plus, ele oferă suport lombar ajustabil electric, iar secțiunile laterale ale șezuturilor și spătarelor scaunelor includ camere cu aer care se umplu sau se golesc continuu, în funcție de stilul de conducere, oferind astfel un suport îmbunătățit, cât și un plus de suport lateral la virare.

Toate aceste detalii nu ar însemna totuși nimic dacă noul Mercedes-Benz Clasa G nu ar rămâne imbatabil în off-road. Iar oficialii mărcii ne promit nu numai că s-au păstrat performanțele remarcabile din teren accidentat, ci că, în multe privințe, noul model este mai bun decât predecesorul. Astfel:

  • garda la sol este acum de 241 mm, cu 6 mm mai mult, iar adâncimea maximă de deplasare prin vad este mai mare cu 10 cm, ajungând la 70 cm;
  • unghiul de înclinare laterală maximă ajunge acum la 35 de grade, cu 7 mai mult decât înainte;
  • unghiul de degajare este de 30°, iar cel de atac de 31°, cu 1° mai mult față de generația anterioară;
  • unghiul de rampă este acum de 26°, cu 1° mai mare decât anterior.

Noul Mercedes-Benz Clasa G

S-a păstrat șasiul tip ”scară”, iar componentele noii punți față cu dublă articulație sunt fixate acum direct pe șasiu. Asta a permis un mai bun comportament on-road, fără a se sacrifica capabilitățile din teren greu. Aici se pot folosi cele trei diferențiale complet blocabile, precum și modul Low Range al cutiei automate 9G-Tronic.

Pentru început, noul Mercedes-Benz Clasa G va fi disponibil cu motorizarea V8 pe benzină cu cilindreea de 4.0l. Noul motor biturbo produce 422 CP (310 kW) și un cuplu maxim de 610 Nm între 2.000 și 4.750 rpm.

Noul Mercedes-Benz Clasa G va fi disponibil spre vânzare din luna iunie 2018, la un preț de plecare de 107.451 euro cu TVA inclus. Costurile rămân la un nivel similar cu al generației trecute, acum fiind vorba însă despre cu totul noi tehnologii și dotări standard.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.