IFA Berlin este cel mai mare târg de tehnologie din Europa. Are peste 250.000 de participanți, iar Samsung dispune de unul dintre cele mai mari spații expoziționale – City Cube.

În standul Samsung au fost aduse noutăți din domenii diverse de la televizoare, frigidere, și mașini de spălat până la telefoane mobile, SSD-uri, smartwatch-uri etc.

1. Televizoare;

S-au împlinit și 50 de ani de la primul televizor al companiei sud-coreene. Cu această ocazie, Samsung și-a propus să democratizeze accesul la televizoarele QLED 8K (în gamă a sosit și un model pe diagonala de 55 inch, pe lângă cele de 65, 75, 82, 85 și 98 inch). Tot legat de piața de televizoare și cumva în linie cu ce discutăm despre televizoarele QLED 8K, Samsung și-a propus să mărească și sursele de conținut pe această rezoluție.

Au încheiat un parteneriat cu marile servicii de streaming europene spre a dezvolta conținutul 8K HDR10+ pe lângă deja cunoscutul 4K HDR10+. Este vorba despre CHILI, The Explorers și MEGOGO (servicii de tip OTT – over-the-top, sunt servicii în genul Netflix, Prime Video etc, conținutul este disponibil pe internet fără a fi nevoie de o subscripție la cablu etc). Conținutul celor trei provideri va sosi pe televizoarele QLED ale Samsung.

În ce privește formatul HDR10+ mai sunt alte noutăți:

  1. Samsung colaborează cu Rakuten, Magenta TV de la Telekom și Videociety spre a implementa conținut HDR10+ pe serviciile VOD în intervalul T4 2019 – T1 2020;
  2. Universal Pictures Home Entertainment și Warner Bros au anunțat două filme în format UHD Blu-ray HDR10+;
  3. Centru de dezvoltare al HDR10+ deschis în China (HiSense este un producător chinez ce a obținut certificare);
  4. Micro LED-urile Samsung: The Wall Pro și The Wall Lux au fost certificate HDR10+, urmează extensia spre gama LED.

2. Telefoane mobile;

Samsung GALAXY A90 5G este deschizător de drumuri pe telefoane mobile 5G de la compania sud-coreeană. Prețul din Europa – 749 euro și mai multe detalii în materialul de tip hands-on.

Au prezentat și Samsung GALAXY Fold în varianta ce debutează comercial pe câteva piețe din această lună. Am înțeles că în România va sosi din 2020, cel mai probabil. Este modelul revizuit ce a transformat folia de protecție în parte integrantă și cu rol clar funcțional pentru display. Pe lângă modelul 4G, GALAXY Fold primește și o iterație 5G capabilă de viteze în download de peste 2 Gbps (2100 euro vs 1750 euro – costuri estimative). Ambele cu specificații similare, 12 GB RAM și 512 GB stocare, diferențe mici la acumulator – 4235 mAh la modelul 5G vs 4380 mAh la varianta 4G. Probabil, din lipsă de spațiu (modemul 5G ocupă ceva mai mult, iar carcasa terminalului a rămas aceeași). Putea fi făcut un hands-on pentru GALAXY Fold, dar doar sub stricta supraveghere a unui reprezentant al companiei.

Samsung GALAXY Book S și tableta Samsung GALAXY Tab S6 aveau spații dedicate spre a fi întoarse pe toate părțile. Sunt cele mai recente propuneri ale Sammy pe notebook-uri și tablete premium.

3. Electrocasnice;

Frigiderul customizabil BESPOKE impresionează prin faptul că poți alege să-l customizezi la exterior (culori, pattern etc), dar și prin forma sa ajustabilă în funcție de preferințe (clasic, cu două uși, diferite formate cu uși deschise una în fața celeilalte + altul clasic, sertare etc).

Totul spre a permite o amenajare a bucătăriei în funcție de stilul fiecăruia, fără a fi constrâns de oferta furnizorului de electrocasnice. Samsung sparge și această barieră.

Designul modular al gamei de frigidere BESPOKE permite până la 8 forme diferite (de la frigider cu o ușă până la unul cu 4 uși). Nu prea există combinație de elemente care să nu fie inclusă. Panoul frontal merge a fi îmbrăcat în 3 tipuri de materiale: metal cotta, sticlă satinată sau sticlă glam (cotta – alb, verde mentă + culoarea cărbunelui, sticlă satinată = culori mate: gri, coral, galben, bleumarin și sticlă glam – finsaj lucios pe alb sau roz).

Cuptorul cu abur Dual Cook este aliniat vertical, încorporează o nouă interfață și promite un plus pentru cei interesați să realizeze mai multe preparate în mod simultan.

AirDresser este un produs inovator ce-și dorește să impresioneze. Are forma unui dulap ad-hoc ce funcționează spre a reîmprospăta hainele și a reduce cutele prin aerul circulat la interior.

POWERstick Jet este un aspirator de mână cu filtrare HEPA în 5 straturi ce oferă autonomie de 1 oră și strânge 99.99% din particulele de praf și alergeni.

Mai multe detalii în galeria de imagini ce însoțește articolul.

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.