gAuto

Exact cum a menţionat şi cel care a postat filmuleţul pe Twitter – “Bine aţi venit în viitor !” O situaţie bizară şi amuzantă s-a întâmplat în Statele Unite ale Americii.

O patrulă de poliţia a oprit în trafic o maşină 100% autonomă Chevrolet Cruise. Iniţial maşina a oprit, a aşteptat câteva secunde, iar după aceea s-a mutat câţiva metri mai încolo. Poliţiştii s-au învârtit de câteva ori în jurul maşinii, iniţial în căutarea de om / oameni, iar ulterior pentru a găsi date de contact ale companiei proprietare. Clipul video a devenit viral în câteva ore, asta şi pentru că mulţi s-au amuzat pe seama situaţiei ingrată în care au fost poliţiştii preţ de câteva minute.

Ulterior în presa din SUA au apărut şi explicaţiile. Maşina avea autorizaţie de a duce angajaţii de acasă până la locul de muncă şi invers în San Francisco. Se pare că echipajul de poliţie a tras pe dreapta maşina autonomă pentru că nu avea farurile aprinse, deşi afară era noapte. Cât despre momentul bizar în care maşina se mută câţiva metri mai în faţă, reprezentanţii companiei au declarat că Chevrolet Cruise-ul nu dorea să fugă de poliţie, ci doar a căutat un loc mai sigur pentru staţionare. Adevărul este că imediat după ce se mută, maşina aprinde avariile şi rămâne nemişcată.

Mă gândesc totuşi că ar trebui stabilit un protocol mai clar pentru astfel de situaţii. Poliţiştii ar trebui să poată intra rapid în contact cu un om atât timp cât maşina are o anumită problemă.

Sursa: electrek.co