gAuto

Aşa cum vă spuneam într-un articol anterior, Uniunea Europeană vrea să reducă puternic emisiile de CO2, iar piaţa auto este vizată în mod direct de acest obiectiv îndrăzneţ. Se doreşte ca până în anul 2035 la nivelul Uniunii Europene să se vândă maşini exclusiv electrice.

Mai mulţi producători auto şi-au anunţat planurile de tranziţie către această nouă direcţie: grupul Volkswagen vrea ca în 2030 minim 60% dintre maşinile vândute să fie electrice, Audi vrea să treacă doar pe motoare electrice din 2033, iar Ford şi Volvo vrea să îşi retragă complet motoarele termice cel târziu în 2030.

Opel, brand din grupul Stellantis (PSA-Fiat-Chrysler), a anunţat un plan îndrăzneţ, compania îşi doreşte să vândă vehicule 100% electrice începând din 2028. Se pare că acest obiectiv este unul dintre cele mai ambiţioase în rândul producătorului auto.

Este clar că viitorul este al maşinilor electrice, însă cel puţin la nivelul anului 2021 acestea nu beneficiază încă de un sistem de staţii de încărcare care să încurajeze achiziţia.

Sursa: news.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.