Panasonic a dezvăluit noul său televizor de top, Panasonic OLED LZ2000. Un televizor care iese în evidență prin funcțiile sale de gaming cu HDMI 2.1 și multe altele.

Odată cu sosirea CES 2022 în Las Vegas și în restul lumii, au fost prezentate tot felul de dispozitive care vor marca acest nou an. Printre produsele vedetă dezvăluite în acest an au fost televizoarele, branduri precum Samsung, LG și Sony lansându-și catalogul pentru restul anului. Iar Panasonic li s-a alăturat cu „nava” sa amiral, Panasonic OLED LZ2000.

Un televizor care va fi vârful de lance al catalogului de televizoare al companiei. Acesta vine disponibil în 3 dimensiuni diferite: 55, 65 și 77 de inci și este dotat cu tehnologii de calitate a imaginii, dar și cu avantaje pentru gamerii care vor să profite de acest televizor pentru a se juca pe consolă sau pe PC.

La fel ca și alți producători, Panasonic a decis să se bazeze pe inteligența artificială pentru a aplica tehnologii de optimizare a imaginii. În plus, acest televizor OLED integrează un senzor pentru a capta temperatura de culoare a luminii ambientale și permite ajustarea dinamică a temperaturii de culoare a imaginii.

Panasonic OLED LZ2000

Întreaga serie LZ2000, în toate dimensiunile, va folosi configurația “Master OLED Pro”, care, pe hârtie, îmbunătățește luminozitatea cu tehnici de procesare a calității imaginii. Ideea este de a îmbunătăți acuratețea luminozității în zonele cele mai luminoase ale imaginii și de a obține un HDR mai profund sau o gamă dinamică ridicată.

Ajustarea culorilor a fost semnată de coloristul Stefan Sonnefield, iar televizoarele sunt compatibile cu Dolby Vision IQ, HDR10+ Adaptive, HLG Photo și HDR Filmmaker Mode. În ceea ce privește sunetul, televizoarele Panasonic dispun de sunet spațial la 360 de grade cu tehnologie Dolby Atmos, cu difuzoare integrate cu focalizare ascendentă, laterală și frontală.

Aceste televizoare montează o întreagă serie de difuzoare pe toată lungimea aparatului, situate în spatele grilei difuzoarelor frontale, și permit ajustarea volumului audio în diferite părți ale camerei, cu moduri specifice pentru a acoperi mai multe sau mai puține zone.

Senzorii de lumină ambientală lucrează cu un procesor HCX Pro AI dedicat care ajustează fiecare nuanță a imaginii în mod individual, pentru o vizionare îmbunătățită pe timp de noapte și fără a altera prea mult tonurile de culoare cu care oamenii sunt mai obișnuiți.

În plus, această funcție este inclusă în modul “Auto AI”, care se bazează pe inteligența artificială pentru a optimiza în timp real calitatea sunetului și a imaginii în funcție de conținutul consumat, astfel încât utilizatorul să nu fie nevoit să modifice manual nicio secțiune.

În cele din urmă, Panasonic a ținut cont de gameri, echipând LZ2000 cu unele dintre cele mai relevante îmbunătățiri din acest sector. Una dintre acestea este funcția “Game Control Board”, care colectează cele mai relevante setări și informații despre joc și le prezintă sub forma unui layout, astfel încât să nu fie nevoie să vă opriți din joc atunci când accesați opțiunile.

Acest TV Panasonic continuă să fie cea mai bună alegere pentru iubitorii de film datorită preciziei sale spectaculoase a culorilor și calibrării la Hollywood. În plus, încorporează îmbunătățiri concepute special pentru gameri, cum ar fi Game Control Board, despre care am amintit mai sus, detectarea automată a GPU-urilor NVIDIA, îmbunătățiri ale latenței pentru jocuri de 60 Hz și suport pentru HDMI2.1.

Unii dintre parametrii afișați de această nouă interfață sunt rata de fotograme, metadatele HDR sau informațiile de bază despre joc. În plus, televizorul vă permite să ajustați profunzimea zonelor întunecate din joc, precum și să reglați maparea tonurilor HDR. În plus, televizorul integrează HDMI 2.1, 4K cu HFR și VRR și detectarea grafică Nvidia pentru a optimiza decalajul de intrare, permițând până la 4K 120 fps.

Acest articol este susținut de către eMAG. 

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.