gAuto

Falimentul City Insurance a pus la mare încercare piaţa asigurărilor RCA din ţara noastră, pentru o bună perioadă de timp preţurile poliţelor fiind exagerat de mari (în unele cazuri vorbeam de dublări şi chiar triplări).

Pentru că această piaţă este suficient de mare pentru toată lumea, există interes din partea unor noi jucători. Este aproape sigur că din 2023 CEC Asigurări va oferi românilor o gamă largă de asigurări, de la poliţe RCA şi CASCO, până la asigurări de locuinţe sau alte bunuri, iar mai nou se vehiculează un alt nume în zona asigurărilor generale şi cele de tip RCA – SuprAsig.

SuprAsig a depus deja documentaţia pentru obţinerea licenţei de funcţionare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), iar după aprobarea acesteia compania va putea emite atât asigurări generale, cât şi asigurări obligatorii.

În spatele SuprAsig se află Sacha Dragic, fondatorul operatorului de jocuri de noroc Superbet. Noua companie va fi condusă de Theodor Alexandrescu, fost șef al AIG Life România și MetLife și Mihai Coca-Cozma, fost director operațional la AIG Life România și fost director general al Metropolitan Life Pensii.

Sursa: profit.ro