Smartphone

A luat ceva timp celor de la Samsung pentru a confirma la nivel oficial o informaţie pe care o cunoaştem de foarte mult timp – seria Galaxy Note a fost închisă.

Preşedintele Samsung Electronics, domnul TM Roh, a declarat “începând din acest an, Galaxy Note va apărea sub forma S Ultra în fiecare an”.

Ultimele telefoane ale seriei Galaxy Note au fost lansate în august 2020, iar la acel moment nimic nu anunţa sfârşitul brusc al acestei game de smartphone-uri. Chiar dacă probabil seria urma să fie trasă pe linie moartă în câţiva ani, pandemia COVID-19, criza globală de semiconductori şi cererea în creştere pentru telefoane pliabile, au grăbit decizia gigantului sud-coreean.

Dacă ne uităm la strategia Samsung din prezent la nivelul flagship-urilor, situaţia este următoarea: în prima jumătate a anului este anunţată seria Galaxy S care acum include şi opţiunea Ultra cu S-Pen (cea care înlocuieşte vechea serie Galaxy Note), iar a doua parte a anului este rezervată noutăţilor pliabile (Galaxy Z Flip şi Z Fold).