Telefoane Mobile

La sfârşitul anului trecut Huawei vindea brandul de smartphone-uri Honor către Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., un consorţiu susţinut puternic de statul chinez. Această vânzare a fost una mai mult formală forţată de restricţiile impuse de americani, astfel că în conducerea Honor sunt foşti executivi de la Huawei.

De ceva timp au apărut noi presiuni legate de trecerea Honor pe lista neagră alături de Huawei. Dacă luna trecută aflam că Departamentul de Energie și Pentagonul și-ar dori ca Honor să fie adăugat pe lista entităților ce au interzis în a colabora cu companiile americane, mai nou un grup de politicieni americani solicită administraţiei Biden să aplice aceleaşi restricţii şi în cazul Honor.

Potrivit acestui grup de politicieni, Honor este o simplă ramură a guvernului chinez, iar noua companie prezintă aceleaşi riscuri la adresa securităţii naţionale. Senatorul Marco Rubio a declarat că ”Beijingul a ocolit un mecanism critic de control al exporturilor americane. Ezitând să răspundă în consecință, Departamentul de Comerț riscă să creeze un precedent periculos și să comunice adversarilor SUA că nu avem capacitatea sau voința de a pedepsi ingineria financiară flagrantă a unui regim autoritar.”

Foarte probabil Honor va ajunge pe lista neagră în momentul în care îşi va spori ambiţiile de dezvoltare globală.

Sursa: phonearena.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.