gAuto

Interesul românilor pentru tot ce înseamnă Dacia este crescut, una dintre dovezi stă chiar în numărul de vizualizări al articolelor de aici, de pe Gadget.ro, ce fac referire la brandul nostru auto. Însă, acest interes ridicat este în strânsă legătură în primul rând, cred eu, cu prețurile mașinilor Dacia.

Așa că, cel mai probabil, foarte mulți vor fi extrem de interesați de prețurile noilor Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway, despre care am adus toate detaliile în momentul în care au fost disponibile. Haideți să vedem cât costă fiecare versiune ce va fi disponibilă la vânzare în doar câteva săptămâni, cu livrări ce vor debuta din decembrie 2020.

Dacia Logan 2020 costă în versiunea de bază, Access, cu motorizarea SCe 65 de la 8400 de Euro. Toate prețurile pe care le aflăm în continuare au TVA inclus, asta ca să nu mai facem de fiecare dată această mențiune.

Din păcate, nu au fost încă oferite detalii cu privire la echipamentele standard sau la cele opționale. Puteți analiza toate prețurile, petru fiecare nivel de echipare și cu fiecare motor și tip de transmisie în imaginea de mai jos, o captură de ecran de pe site-ul Dacia.ro :

Preturi Dacia Logan 2020

Preturi Dacia Logan 2020

Sunt disponibile trei motorizări, toate reprezentate de unitatea de 1 litru cu trei cilindri în linie. Puterile sunt de 65 CP, 90 CP sau 100 CP, ultima variantă fiind una ce poate fi alimentată cu GPL (gaz petrolier lichefiat), ce dispune de rezervor GPL de 50 de litri, ce ia locul roții de rezervă. Unitatea TCe 90 poate fi combinată cu cutia manuală cu 6 trepte ori cu una automată de tip CVT. Motorul cu alimentare pe GPL vine cu transmisie manuală cu 6 trepte.

Dacia Sandero 2020 costă de la 8600 de Euro. Sandero este mai scump cu 200 de Euro față de Logan doar în versiunea de bază Access, pe varianta Essential hatchback-ul este mai ieftin cu 200 de Euro. Echiparea de top Comfort are aceleași prețuri atât la Logan, cât și la Sandero. Sunt disponibile fix aceleași variante de echipare și motorizări + transmisii în cazul ambelor mașini.

Preturi Dacia Sandero 2020

Preturi Dacia Sandero 2020

Așa cum era de așteptat, Dacia Sandero Stepway 2020 este cel mai scump dintre cele trei, cu prețuri ce pleacă de la 12050 Euro. Dispare echiparea de bază Access și motorul aspirat natural. Prima versiune din gama Sandero Stepway este cea Essential, cu motorizarea turbo de 90 CP.

Preturi Dacia Sandero Stepway 2020

Preturi Dacia Sandero Stepway 2020

Dacă facem o comparaie între prețurile de plecare pentru Dacia Logan și Sandero 2020 și cele ale generațiilor anterioare, se observă o creștere cu circa 800 de Euro în ambele cazuri. Va fi vorba despre o echipare standard mult mai bogată față de cea a versiunilor precedente, însă urmează să aflăm totul în câteva săptămâni sau poate și mai devreme de atât.

Sursa : Dacia.ro via Turbomag.ro