gEV

Numele Fisker nu spune prea multe în Europa, însă în Statele Unite ale Americii este destul de cunoscut în lumea deţinătorilor de maşini electrice.

Din păcate compania trece printr-o perioadă foarte tulbure, astfel că presa americană susţine că aceasta s-ar pregăti să îşi anunţe falimentul. Surse din piaţă afirmă că Fisker ar fi angajat mai mulţi consilieri ce o vor asista în realizarea documentaţiei pentru declararea falimentului.

Din păcate vânzările modelului Fisker Ocean nu au fost deloc conform aşteptărilor, iar pentru 2024 se estimează doar 20.000 de exemplare vândute. Acest eşec comercial, cât şi alte „provocări neaşteptate”, par a fi suficient de puternice cât să oblige compania „să tragă obloanele”.

În contextul acestor informaţii neaşteptate, acţiunile Fisker s-au prăbuşit, ajungând la un minim de 0.15 dolari / acţiune pe 14 martie 2024 (pe 10 iulie 2023 o acţiune Fisker era cotată la 7.03 dolari). Din cauza acestor valori foarte mici, compania este ameninţată cu delistarea de către Bursa de la New York.

Fisker s-ar fi aflat recent în discuţii cu Nissan pentru o eventuală achiziţie, însă presa americană susţine că negocierile au eşuat încă dintr-o fază incipientă. Pare destul de clar că situaţia este extrem de dificilă şi doar o minune va mai salva compania.

Sursa: carscoops.com