gAuto

Începând cu data de 3 decembrie 2021 programele Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost suspendate de către AFM. Aceasta şi-a justificat decizia prin nevoia unei analize a modului de derulare al acestor programe.

Se pare că reprezentanţii Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor aproape au finalizat noile programe, acestea urmând a fi prezentate în detaliu săptămana viitoare. Chiar dacă mai sunt câteva zile până când vom cunoaşte noutăţile aplicabile pentru 2022, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a anunţat că programele Rabla Clasic şi Rabla Plus vor fi lansate oficial pe 4 februarie.

“În câteva zile se finalizează Programul “Rabla” pentru versiunea 2022 – 2024. Am promis asociațiilor de profil predictibilitate și dorim să prezentăm un program care are ca obiective nu închiderea porților imediat după terminarea banilor, ci o etapizare și o predictibilitate în ceea ce privește finanțarea și avantajele unui asemenea program. La ora actuală există măsuri de încurajare a celor care vor să cumpere mașini noi, inclusiv pentru a susține industria autohtonă de producere a autoturismelor. Programul “Rabla” pentru acest an va fi lansat în 4 februarie, în Vinerea Verde. Programul, așa cum va fi propus, va fi gata probabil mâine. Săptămâna viitoare vom avea toate elementele și le vom prezenta.” a declarat acesta.

O altă informaţie importantă furnizată săptămana aceasta de Tanczos Barna este aceea că în 2022 nu vom avea noi taxe auto. S-ar putea să avem ceva surprize în programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, inclusiv unele menite să susţină industria autohtonă de producţie a autoturismelor (am putea avea bonusuri suplimentare pentru achiziţia de maşini Dacia sau Ford).

Sursa: profit.ro