Hardware

Chiar dacă la un moment dat am crezut că programul Rabla pentru electrocasnice 2020 nu va mai avea loc în acest an, iată că politicul a câştigat şi astfel programul va începe oficial pe 15 decembrie.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a anunţat că începând cu 15 decembrie românii îşi vor putea cumpăra electronice şi electrocasnice noi cu vouchere reducere.

Programul are un buget total de 40 milioane lei ce va permite achiziţia a aproximativ 100.000 de device-uri. Voucherele vor avea o valoare cuprinsă între 200 şi 500 lei (în funcţie de echipamentul ales), iar noutăţile surpriză de anul acest sunt aspiratoarele, uscătoarele de rufe, laptopurile şi tabletele.

Valorile acordate vor fi următoarele:

  • voucher de 200 lei pentru achiziţia unui aspirator;
  • voucher de 300 lei pentru achiziţia unei maşini de spălat rufe şi / sau tabletă;
  • voucher de 400 lei pentru achiziţia unei maşini de spălat vase, aparat de aer condiţionat, frigider, combină frigorifică, televizor şi / sau uscător de rufe;
  • voucher de 500 lei pentru achiziţia unui laptop.

Un solicitant poate obține mai multe vouchere, dar pentru produse diferite, respectiv un voucher pentru un anumit tip de produs. Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de același tip cu cel nou achiziționat, cu două excepții: pentru uscătoarele de rufe și pentru mașinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

Săptămâna viitoare va fi publicată şi lista comercianţilor acceptaţi în program.

”Aceste sume vor ajunge la români sub formă de vouchere electronice, după un proces de înscriere, care se va desfășura online. Practic, se va intra în aplicația informatică de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, unde trebuie completate datele personale ale solicitantului și bifat echipamentul pentru care se dorește finanțarea. Imediat după acest proces, aplicația va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile. Cu acest voucher, orice român se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască și va achiziționa aparatul nou.”, a explicat ministrul Mircea Fechet.

Sursa: hotnews.ro