Smartphone-ul a devenit un gadget de tip all-in-one. A înlocuit laptopul în accesarea internetului, camera foto la nivel de imagini și clipuri video, mp3 / mp4 player-ul în ce privește playlist-ul muzical etc. Îi acordăm o importanță din ce în ce mai mare și o parte dintre noi încercăm mereu să avem un aparat de top, cu cele mai noi funcții etc. 

Telefoanele mobile sunt vedeta campaniilor de Black Friday și mi se pare că unul dintre dispozitivele puse pe primul loc în listele de favorite tinde a fi un smartphone nou. De multe ori, vechiul telefon ajunge într-un sertar și se adună praful pe el. Prin programul Buy-Back de la Orange îi puteți da o nouă viață și îl puteți folosi spre a obține o reducere la un dispozitiv nou

A fost realizat și un studiu de către operatorul autohton din care reiese că:

  • 1 / 2 români preferă să păstreze telefonul vechi în casă;
  • 3 / 10 tind să-l ofere prietenilor sau rudelor ca să-l folosească;
  • 1 / 4 îl duc la punctele de reciclare;
  • 4% îl aruncă precum pe alte obiecte obișnuite;
  • 1 / 4 îl dau într-un program de buy-back ca reducere din prețul achiziționării unui smartphone nou. 

De-a lungul timpului, prin programul său de Buy-Back, Orange a colectat anual peste 200.000 de telefoane (din 2009 și până în prezent). 85% dintre telefoanele colectate au fost reciclate, iar restul sunt recondiționate sau revalorificate de către parteneri. În fiecare Orange shop este un loc special pentru reciclarea de electronice mici (telefoane, tablete, încărcătoare, căști etc). Toate produsele colectate ajung a fi reciclate de către partenerii Orange. 

Sunt mai multe beneficii dacă alegi să apelezi la Buy-Back-ul Orange:

  1. primești o reducere sub formă de voucher la achiziția unui smartphone nou;
  2. dai o mână de ajutor ca telefonul vechi, dacă este într-o stare bună, să poată fi recondiționat și folosit în continuare. Sunt foarte mulți care nu-și permit un telefon mobil nou
  3. protejezi  mediul înconjurător. În niciun caz nu recomand ca un telefon sau orice alt dispozitiv cu baterii etc să fie aruncat precum gunoiul menajer. Cu toții ne dorim un aer curat și mâncare sănătoasă, dar puțini realizează că tot ce aruncăm ajunge mai devreme sau mai târziu în aer, apă și sol. Deci să fim responsabili!

Mai multe detalii  pe orange.ro 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.