Software

Acum se explică valoarea mare pe care a oferit-o Microsoft pentru achiziționarea Skype, de aproximativ 8.5 mld dolari (ironic). Pe lângă serviciul Skype, Microsoft primește în aceelași pachet și serviciul Qik, ce permite utilizatorilor de dispozitive mobile să capteze și să înregistreze propriile video-uri pe care mai apoi să le ofere spre vizualizare către prieteni prin Facebook, Twitter, YouTube și alte site-uri de socializare.

Compania Qik a fost achiziționată recent de către Skype, pe 6 ianuarie 2011 contra sumei de 100 mil $, anunț făcut la CES (Consumer Electronics Show), ediția 2011.

Detaliile despre această achiziție sunt sumare, din moment ce ambele companii refuză să ofere deocamdată publicului planurile de viitor. Skype va opera ca o divizie proprie sub egida Microsoft. Totuși, și această afacere este ciudată și în aceelași timp ironică. Skype este prezent în mediul dispozitivelor mobile pe platformele Android și iOS, dar nu și Windows Phone 7. Qik poate fi instalat pe platformele Android, iOS și Windows Mobile mai vechi, dar totuși nu oferă compatibilitate cu Windows Phone 7. Bineînțeles că una din primele ținte ale Microsoft este să le integreze în platforma Windows Phone.

Așadar Microsoft își procură destule atu-uri în privința strategiei pieței mobile și nu rămâne decât să așteptăm următoarele produse și îmbunătățiri ce vor rezulta din această achiziție.