gAuto

Din păcate sedanurile de clasă medie şi-au pierdut complet din popularitate în dauna SUV-urilor, astfel că acestea au început treptat să fie scoase din producţie.

În primăvara anului trecut Ford anunţa că pe fondul unor vânzări modeste renunţă la modelul Ford Mondeo. În primele zile ale acestui an cei de la Volkswagen au decis să oprească producţia în Europa pentru Volkswagen Passat sedan şi să prelungească puţin agonia pentru Volkswagen Passat Variant (versiunea break).

Mai nou şi Renault a luat o decizie similară, chiar dacă momentan nu vorbim de informaţii oficiale. Se pare că producătorul francez a hotărât să renunţe definitiv la modelul Renault Talisman, inclusiv la Renault Talisman Estate (varianta break). Şi de această dată tot vânzările modeste sunt cele care au stat la baza deciziei.

În prezent mai sunt câteva sedanuri de clasă medie în piaţă, dar oare cât vor mai rezista şi acestea. Aici mă gândesc în mod special la Opel Insignia, Peugeot 508 sau Skoda Superb.

Sursa: motor1.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.