gAuto

Producătorul german Varta este prezent în România încă din 2014 cu o fabrică generală de baterii în Braşov. Aceasta a avut în 2020 o cifră de afaceri de puţin peste 406 milioane lei şi aproape 450 de angajaţi.

Compania intenţionează să îşi dezvolte prezenţa în ţara noastră printr-o nouă unitate de producţie de baterii pentru maşini electrice. Investiţia este estimată în jurul a 1 miliard de euro, iar reprezentanţii Varta au început deja discuţiile cu oficialii români. Momentan nu este sigur că România va fi aleasă, însă ţara noastră are suficient de multe argumente pentru a fi în pole position.

Prima întâlnire a avut loc săptămâna aceasta, iar impresiile generale sunt unele pozitive. “Am primit azi delegația grupului Varta. Compania vizează România ca locație pentru o investiție strategică de 1 miliard de euro într-o nouă unitate de producție baterii pentru mașini electrice. Am setat cadrul opțiunilor potențiale pentru finanțarea din fonduri europene pentru anumite componente ale investiției. Unitatea se va baza pe tehnologii înalte și pe forță de muncă bine pregătită și competitivă. Echipa Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene va oferi taskforce-ului coordonat de Ministerul Economiei tot suportul posibil care să faciliteze decizia investitorului de a opta pentru România.” a declarat presei Roxana Mânzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Sursa: profit.ro