Software

În perioada 2013 – 2014, Google solicita producătorilor de smartphone-uri să livreze device-uri cu mai puţine modificări la nivel de interfaţă, compania americană dorindu-şi telefoane cu un Android cât mai curat pentru un plus la nivel de optimizare.

La acel moment Samsung a încercat ceva, foarte timid, dar a încercat. A venit cu propunerea Tizen OS, un sistem de operare propriu. Tizen OS a fost un eşec încă de la început, vânzările fiind modeste. Producătorul sud-coreean a lansat doar câteva telefoane cu acest sistem de operare la bord, ultimul fiind Samsung Z4 în 2017.

Printr-o postare pe pagina tizenhelp.com aflăm că începând cu 31 decembrie 2021, magazinul de aplicaţii dedicat Tizen OS pentru telefoane a fost închis definitiv. În puţin probabila situaţie în care aveţi un astfel de telefon, vă recomand să îl schimbaţi şi să treceţi în cel mai scurt timp pe iOS sau Android.

Tizen OS este un sistem de operare la care Samsung a renunţat şi pe smartwatch-uri.

Pe televizoare Samsung a confirmat că Tizen OS rămâne soluţia principală, însă pentru cât timp ? Android TV aşteaptă la cotitură.