Smartphone

În anumite domenii, în bătălia Apple vs. Samsung, Samsung câștigă.  Am auzit deja vorbindu-se despre succesul pe piață a smartphone-ului Samsung Galaxy S3, de la lansarea acestuia din mai fiind vândut în mai mult de 10 milioane de exemplare. În lupta pentru primul loc însă, Apple cu iPhone 4S trona de la lansarea din octombrie 2011 până de curând.

Potrivit raportului de cercetare de piață realizat de Michael Walkley de la Canaccord Genuity, în Statele Unite ale Americii vânzările de Galaxy S3 le-au depășit pe cele de iPhone 4S. Totuși, balanța ar putea fi restabilită în favoarea Apple în curând, având în vedere că peste o săptămână sperăm că se va lansa noul iPhone 5. Până atunci cel puțin, Samsung S3 rămâne puternic, întărind în continuare poziția de vârf a Samsung în vânzări de smartphone-uri și în parteneriatul cu Android.

Referitor la celelalte companii importante precum Nokia, HTC sau Blackberry, conform raportului lui Walkley vânzările acestora sunt în permanentă scădere.

Lupta dintre Apple și Samsung continuă și în sălile tribunalelor, chiar și după victoria Apple de luna trecută pentru care Samsung îi datorează 1 miliard de dolari. Rămâne de văzut care vor fi rezultatele acestei competiții.

Sursă: cnet