Smartphone

În această seară a ajuns Samsung Galaxy Nexus și la mine. Îl așteptam de câteva săptămâni și până la urmă a venit prin intermediul Vodafone România. Le mulțumesc și presupun că știți de oferta lor legată de Galaxy Nexus. O să mă uit cu atenție prin suita de abonamente și poate unul dintre ele va fi și pe bugetul meu. Spun asta pentru că primele impresii sunt la superlativ. Este unul dintre puținele telefoane care m-a uimit în 2011.

Este foarte ușor, calitatea fabricației este peste SGS II, subțire, mai gros și bombat la bază și asta îl face să fie și mai ușor de ținut în mână. Rulează Android 4.0 – un update care se spunea mereu că ar combina experiența oferită de 2.3 Gingerbread cu 3.2 HoneyComb. Eu zic că au ridicat ștacheta mult mai sus. Este cu totul altceva. Interesant că într-un test de benchmark făcut la repezeală cu Quadrant Standard a scos în jur de 1.700 de puncte. SGS II se oprește mereu peste 3.000.

Rezoluția HD și display-ul SuperAMOLED se împacă de minune. Samsung a făcut o treabă excelentă. Nu am făcut nicio fotografie, dar dacă puneau senzorul de 8 Megapixeli de pe SGS II chiar că nu mai era loc de reproș la adresa lui Galaxy Nexus. Așteptarea de a-l vedea a meritat. Datele tehnice ce-l animă sunt mai jos, dar presupun că dacă vă interesează telefonul sau ați mai citit gadget.ro deja le cunoașteți:

– ecran SuperAMOLED capacitiv de 4.65 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli și 16 milioane culori;

– procesor dual-core tactat la 1.2 GHz, 1 GB RAM, 16/32 GB spațiu de stocare, PowerVR SGX540 GPU;

– Android 4.0 Ice Cream Sandwich;

– 3G cu viteze de download de până la 21 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n, DLNA, bluetooth 3.0, Wi-Fi hotspot, microUSB, jack de 3.5 mm;

– cameră de 5 Megapixeli cu autofocus și led flash, filmează la 1080p cu 30 fps, cameră frontală de 1.3 Megapixeli;

– baterie de 1.750 mAh, 135 gr., 8.9 mm grosime.

 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.