Samsung GALAXY S8 Plus este un phablet premium ce atrage prin experiența de utilizare oferită ( design, cameră foto și video, hardware + software de ultimă generație). Compania sud-coreeană l-a adus la precomandă imediat după lansarea oficială, iar din 20 aprilie încep și livrările propriu-zise. 

Mai multe detalii legate de GALAXY S8 Plus găsiți în trei articole:

  1. Samsung GALAXY S8 Plus – review;
  2. TOP 5: Puncte PRO și CONTRA pentru Samsung GALAXY S8 Plus;
  3. Bătălia camerelor foto: Samsung GALAXY S8 Plus vs Huawei P10 Plus, HTC U Ultra și Samsung GALAXY S7.

Samsung GALAXY S8 Plus în varianta europeană sosește cu procesorul Exynos 8895 Octa, 4 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare. Cele două versiuni de culoare pe care le-am găsit la mai toate magazinele online: Black și Orchid Grey.

*RCS-RDS are un sistem de rate în stadiu de test. Mai multe detalii găsiț aici;

**SEE – Uniunea Europeană + Islanda, Norvegia și Liechtenstein.

Aceasta este oferta vizibilă în magazinele online ale fiecărui operator de telecomunicații. Bănuiesc că alte date avem la prelungire de contract / fidelizare, cel puțin în cazul lui Orange, Vodafone și Telekom. Digi Mobil practică un sistem de rate, dar doar în două magazine din București, detalii sunt în articol. RCS-RDS nu are puterea ca la un abonament de sub 5 euro să ofere discount la dispozitiv și îi înțeleg din acest punct de vedere.

Samsung GALAXY S8 Plus – phabletul momentului;

În cazul RCS-RDS poți alege prelungirea contractelor pe 2 ani și poți primi până la 350 lei, voucher cu care poți reduce prețul lui S8 Plus pe la 3650 – 3700 lei.

Orange, Vodafone și Telekom trebuiesc analizate separat. Avem abonamente cu preț mare și un discount aplicat lui S8 Plus. Din start se oferă că Orange are cea mai bună ofertă, cel mai mic preț al abonamentului și avansului, cea mai mare cantitate de trafic de date. Vodafone și Telekom au abonamente cu preț mai mare și discount mai redus.

Dacă ar fi să-mi fac abonament pentru S8 Plus, Orange ar fi alegerea naturală, pe baza a ceea ce găsim pe site-urile menționate.

Bonus;

M-am gândit că ar fi interesant să vedem cât costă phabletul sud-coreean și în Marea Britanie sau Franța, spre a face o comparație cu România. Știu că acolo se negociază altfel – număr mai mare de unități vândute, de aici și alt discount, incidență mai mică a gradului de clienți ce nu-și plătesc factura (nu trebuie să ne ascundem după deget, în țara noastră se mai dau țepe – știu, nu la nivelul de acum 10 – 15 ani).

a. Franța;

În Franța, Orange afișează GALAXY S8 Plus la liber pentru prețul de 909.90 euro / 4116 lei ( mai scump ca în România cu 226 lei). Cu abonamentul Play 30Go costă 499 euro ( Play 30Go are un tarif lunar de 44.90 euro, 30 de GB de internet mobil, NELIMITAT la minute și apeluri naționale). Una peste alta, dacă ești client pentru prima dată al Orange Franța plătești mai mult față de același tip de client al Orange România.

Francezul plătește după 2 ani – 1579 euro vs 1481 euro în cazul românului. Diferență de 98 euro. Pot spune că a fost o supriză și, teoretic, mă așteptam ca în Franța să fie un cost mai bun față de România, dar uite că nu-i așa.

b. Marea Britanie;

În Marea Britanie am consultat oferta Vodafone UK. Aici pot spune că am rămas șocat când am descoperit că sunt abonamente de peste 40 lire sterline cu 500 MB sau 1 GB trafic de date.

Să zicem că îți iei cel mai mic abonament de aici – 500 MB Essentials la 44 lire / lună, 500 minute și SMS-uri nelimitate, 500 MB trafic de date. Mai plătești 150 lire pe GALAXY S8 Plus. După 24 luni, se ajunge la un cost total de 1206 lire sterline / aprox. 6425 lei. Mai ieftin ca în România, dar beneficiile sunt incomparabile pentru abonamentele de la noi.

Dacă găsiți oferte cu adevărat atractive la S8 Plus în orice țară europeană, vă aștept în secțiunea de comentarii. Ce am prezentat mai sus poate fi considerat contra-exemplu și cu adevărat un duș rece. Probabil ca în Franța sau Marea Britanie să ai un abonament de 60 – 70 – 80 euro este ca și cum ar fi în România la un cost lunar de 7 – 8 euro, raportat la veniturile înregistrate. În fine, discuția ar fi lungă și nu cred că are cost să marjez pe asta.