Pot să spun din start că Galaxy Z Flip3 5G mi-a atras atenția în mod deosebit. Se păstrează modalitatea de pliere de la Galaxy Z Flip, dar mizează pe un display mai mare, iar prețurile sunt mai avantajoase.

Mi se pare că are un potențial mai mare, prin prisma faptului că avem un telefon cu preț de puțin peste 5000 lei. Z Fold3-ul spre comparație joacă în altă ligă din acest punct de vedere, la peste 8800 lei.

Plus că Z Flip3 5G îl poți strecura în buzunar, geantă etc. Când este pliat ocupă mai puțin loc, iar așa este protejat și display-ul intern. Publicul feminin este vizat în mod special, dar varianta pe negru se potrivește în mâinile oricui.

1. Specificații;

➡️ display de 6.7 inci cu tehnologie Dynamic AMOLED 2X cu aspect 22:9, rezoluție 2640 x 1080 pixeli, 425 ppi, rată de refresh la 120Hz + display secundar de 1.9 inci de tip Super AMOLED cu rezoluție 260×512 pixeli, 302 ppi, certificare IPX8 în ce privește contactul cu apa;

➡️ procesor Qualcomm Snapdragon 888 5G dezvoltat pe 5nm, 8 GB RAM și 128 / 256 GB stocare de tip UFS 3.1;

➡️ Android 11 cu One UI 3.5;

➡️ 5G, Wi-Fi 6e, bluetooth 5.2, NFC, USB type-C 3.2, localizare prin A-GPS, GLONASS, GALILEO și BDS, cititor de amprentă în lateral;

➡️ 12 Megapixeli cu f/1.8 și OIS, ultrawide de 12 Megapixeli cu f/2.2 și unghi de 123 grade, filmează 4K cu 60 fps, cameră frontală de 10 Megapixeli cu f/2.4 și unghi de 80 grade;

➡️ baterie de 3300 mAh și încărcare la 15W, 181 gr.

2. Galerie de imagini;

3. Samsung Galaxy Z Flip3 5G – hands-on;

Mecanismul de pliere a fost îmbunătățit, acum are structură din aluminiu. Telefonul arată mai bine, în partea spate au ales un design ușor diferit. Prin dubla apăsare a butonului de pornire se activează ecranul secundar.

Ecranul secundar a primit mai multe funcții, un sistem de widgets prin care poți naviga și ai mai multe informații. Plus că a crescut în dimensiuni de la 1.1 inci la 1.9 inci. Mi s-a părut că trebuie un pic de atenție când îl deschizi cu o singură mână. Probabil ține de obișnuință, după câteva zile de utilizare ajungi să-l manevrezi mai bine.

Are certificare IPX8 la contactul cu apa, când este pliat. Nu are certificare legată de rezistența la praf. Sunt mai multe variante de culoare: Cream, Green, Lavender, Phantom Black, Gray, White și Pink (ultimele trei vor fi exclusiv pe Samsung.com).

Nu sunt prea multe de spus, pentru că în mai puțin de o oră am văzut și Fold3 5G, Watch 4 și Buds 2. Mi se pare că iese în evidență printr-un design și mai plăcut, materiale și finisare la un nivel superior față de generația precedentă.

4. Care sunt prețurile din România?

Samsung Galaxy Z Flip3 5G cu 8 GB RAM și 128 GB stocare – 1049 euro/  5199 lei;

Samsung Galaxy Z Flip3 5G cu 8 GB RAM și 256 GB stocare – 1099 euro / 5399 lei.

Concluzii inițiale;

Este cel mai abordabil smartphone pliabil de la Samsung, iar prețul de debut a fost redus substanțial față de Z Flip din prima generație. Primești cel mai puternic chipset din universul Android, un smartphone compact, experiența software cu care compania sud-coreeană ne-a obișnuit pe smartphone-urile sale premium, o modalitate inedită de pliere, atrage atenția celor din jur. Au venit și cu o paletă de culori mult mai largă.

Mi se pare că aici merg cumva la sigur, iar Z Flip3 5G are șanse serioase să fie pe placul publicului feminin și nu numai.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.