CES 2023 din Las Vegas este locul ales de către Samsung spre a prezenta o gamă nouă de monitoare pentru PC. Încep spre a vorbi despre vârful de gamă: Samsung Odyssey Neo G9.

Sunt câteva specificații ce merită a fi menționate, de la display-ul propriu-zis în sine. Are diagonala de 57 inci / aprox. 144 cm, rezoluție de 7680 x 2160 pixeli și aspect 32:9. Este mai mare cu 3 inci față de Samsung Odyssey Ark din 2022 ce dispunea de rezoluție 4K și 55 inci în diagonală.

Panelul este de tip mini-LED și promite prin suprafața mată să nu reflecte spațiul ambiant într-un mod care să deranjeze. Rata de refresh este la 240Hz.

Are port DisplayPort 2.1 ce permite transfer de date la viteză dublă față de DisplayPort-ul anterior. După cum v-ați dat seama este un monitor curbat (curbură 1000R).

Rezoluția și dimensiunea display-ului îl fac să fie similar cu 2 ecrane UHD puse unul lângă celălalt. Marele avantaj al lui Odyssey Neo G9 este dat de lipsa marginilor într-un setup comparabil. Mi se pare că este un display excelent nu doar pentru jocuri, dar și pentru editare video spre exemplu. Poți să adaugi o sumă de conținut și să-l prelucrezi fără să faci scroll.

Sursa: TomsHardware.com

Categorii: monitoaresamsung

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.