Mai zilele trecute am vorbit despre un SUV electric din China ce atingea 940 kilometri autonomie. Acum a venit rândul unui automobil electric capabil să depășească bariera a 1000 kilometri autonomie.

Zeekr este brandul de lux al Geely pe piața din China. Zeekr 001 a debutat în 2021, dar recent a primit mai multe îmbunătățiri și aici m-aș referi la un acumulator de dimensiuni mai mari.

Conform normelor CLTC a atins 1032 kilometri autonomie de la o baterie de 140 kWh. Trebuie precizat că vor produce doar 1000 unități cu această baterie. Mi se pare mai degrabă un test cu public.

Mai sunt și alte configurații:

Zeekr 001 cu baterie de 86 kWh = autonomie de 546 kilometri;

Zeekr 001 cu baterie de 100 kWh = autonomie de 741 kilometri.

Interiorul lui Zeekr 001

Zeekr 001 sosește în configurația cu 1 singur motor electric și 272CP sau două motoare electrice și 544 CP. Modelul cu două motoare electrice este capabil să atingă 100 de km/h în 3.8 secunde.

Nu sunt multe modificări față de modelul lansat în 2021. Are un display central de 14.7 inci ce amintește puțin de soluția folosită de către Tesla la Model 3 și Model Y. Sistemul de climatizare funcționează pe 3 zone. Există opțiunea de masaj pentru scaunele față și tapițeria poate fi realizată din piele Nappa. Yamaha este compania aleasă spre a tuna difuzoarele. O să menționez și display-ul secundar aflat în spatele volanului ce afișează diagonala de 8.8 inci, în pachetul Z Sport se ajunge până la jante de 22 inci, frâne Brembo cu discuri perforate și tapițerie Alcantara.

Trebuie spus că pe baza imaginilor, Zeekr 001 arată bine și atrage prin alura sa de coupe. Geely este o compania cunoscută în Europa. Ei dețin brandul Volvo, dar au participație și la Daimler sau Aston Martin.

Sursa: Automarket.ro

Categorii: gev

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.