Smartphone

Personal ideea de display rulabil îmi sună mai bine decât cea de ecran pliabil, însă se pare că această tehnologie este mult mai greu de „ţinut în frâu”, astfel că până în prezent toţi producătorii cu idei nu au venit decât cu concepte.

Îmi aduc aminte că în 2020 Oppo a făcut ceva valuri în media cu Oppo X 2021, primul smartphone concept din lume cu ecran rulabil, iar în toamna anului trecut am primit acelaşi lucru din partea Motorola în cadrul Lenovo Tech World 2022. Se pare că şi LG avea ceva în teste, însă acest produs a fost tras pe linie moartă atunci când LG şi-a închis divizia mobile.

Iată că acum avem un nou temerar, Samsung. Compania sud-coreeană a prezentat un prototip de dispozitiv cu display rulabil ce se poate extinde până la 10 inch. Prezentat drept Samsung Rollable Flex, device-ul se extinde suficient de mult astfel încât să poţi faci trecerea rapidă de la un format de telefon, la un format de tabletă.

Un astfel de produs chiar poate fi numit ca fiind inovator, iar un Samsung Rollable Flex disponibil în versiune comercială ar putea crea o nouă nişă, una cu mai mult potenţial decât cea a pliabilelor (părere personală).

Sursa: neowin.net