Diverse

Rusia devine uşor, uşor o ţară foarte izolată, companiile chineze urmând a rămâne în foarte scurt timp cam singurele cu activitate în această ţară. La cum îi ştim pe chinezi, aceştia vor profita la maxim de slăbiciunile Rusiei, “prietenia” dintre cele două ţări urmând a funcţiona atât timp cât China va culege roade, multe roade.

Foarte multe companii importante la nivel global şi-au suspendat activitatea din Rusia, ultimele pe listă fiind Samsung şi Microsoft. Producătorul sud-coreean a anunţat că nu va mai comercializa pe această piaţă smartphone-uri, electronice, electrocasnice şi cipuri, în timp ce compania americană a făcut un anunţ similar pentru produsele şi serviciile sale. Cele două entităţi îşi suspendă pentru moment şi mare parte din activitatea filialelor locale din Rusia şi Belarus.

Interesant de menţionat este că pe piaţa telefoanelor inteligente, Samsung are o cotă în Rusia de aproximativ 30%. Pe locul doi se află Apple cu o cotă de piaţă de 13%, companie care la rândul ei a anunţat suspendarea vânzărilor în această ţară.

În plus, Samsung va oferi Ucrainei un ajutor umanitar de 6 milioane de dolari, cât şi produse electronice în valoare de 1 milion de dolari.

Sursa: profit.ro