Hardware

Samsung este un gigant tehnologic care investeşte anual miliarde de dolari în dezvoltarea de noi tehnologii în foarte multe domenii (Apropo, ştiaţi că Samsung fabrică şi tancuri ? În prezent compania fabrică în cadrul diviziei Samsung Aerospace Industries, cunoscută ca şi Hanwha Defense, modelul K9 Thunder).

Având la dispoziţie bugete uriaşe pentru investiţii, Samsung îşi poate propune proiecte ambiţioase pe termen lung. Un astfel de exemplu a fost dat de Kuyngryun Kim, vicepreşedinte Samsung, cel care a dezvăluit că producătorul sud-coreean intenţionează ca în maxim 10 ani să lanseze un SSD de 1000 TB (1 PB).

Se pare că Samsung a creat deja o echipă de cercetători şi ingineri ce are ca principal obiectiv dezvoltarea unei tehnologii capabilă să suţină o asemenea capacitate. Cel mai popular format din prezent, M.2, este limitat, astfel că este necesară dezvoltarea unuia nou.

În prezent cel mai mare SSD ce poate fi cumpărat este unul de 100 TB, costă undeva la 40.000 de dolari şi este produs de Nimbus. Ceea ce promite Samsung este de 10 ori mai mare, iar la lansare ar putea avea un preţ uriaş (cel mai probabil va fi destinat segmentului business din lumea tech). Dacă ar fi să fac un pariu, cred că primul SSD de 1000 TB din lume ar putea costa cel puţin 15.000 de dolari.

Via: zonait.ro

Categorii: samsung
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.