Smartphone

Seria flagship Samsung Galaxy S25 este programată pentru lansare la început de 2025, însă informaţii importante pe surse apar încă de acum.

Se pare că Samsung Foundry are mari probleme cu procesorul Exynos 2500, primul procesor pe 3 nm al companiei sud-coreene. Surse apropiate fenomenului susţin că Samsung are o rată de succes redusă în producţia noului procesor (această rată se referă la raportul dintre procesoarele funcţionale şi cele cu probleme ieşite de pe linia de producţie), astfel că există riscul ca la momentul lansării să nu poată fi furnizată cantitatea de chip-uri necesare pentru a acoperi cererea (primele 2-3 luni de după lansarea oficială a unui smartphone este esenţială deoarece atunci apar volume foarte mari, iar profitul este cel mai ridicat).

Dacă cei de la Samsung Foundry nu vor perfecţiona rapid procesul de fabricaţie, reprezentanţii Samsung Mobile vor aplica soluţia de rezervă / de avarie şi anume Qualcomm. Aceleaşi surse sugerează că sunt şanse foarte mari ca întreaga serie Samsung Galaxy S25 să fie echipată doar cu procesoare Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, unele care la rândul lor nu sunt perfecte, dar care pot fi produse în cantităţi suficiente.

O altă problemă este că din primele teste a reieşit că Exynos 2500 nu se ridică la aceleaşi performanţe precum Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, un alt aspect care îi îngrijorează pe cei de la Samsung Mobile.

La prima vedere pentru noi, utilizatorii, această soluţie (dacă se va aplica) sună bine, însă în realitate Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 se anunţă cel mai scump procesor mobile din istorie, astfel că am putea asista la măriri de preţ pentru toate modelele Samsung Galaxy S25.

În plus, dacă Samsung va decide să folosească doar procesoare Qualcomm, compania sud-coreeană va avea întâietate în livrări, astfel că flagship-urile altor producători ar putea fi amânate din lipsă de procesoare.

Sursa: x.com