Retelistica

Luna trecută aflam că serviciul de internet Starlink a fost autorizat în ţara noastră şi că în foarte scurt timp acesta va deveni accesibil pentru români.

Iată că a venit şi acel moment, cel în care vorbim despre disponibilitate şi preţ. În urmă cu doar câteva ore toţi cei care s-au abonat pentru a primi noutăţi s-au trezit în inbox cu un mail ce oferă toate detaliile pentru Starlink în România.

Pentru a vă folosit de acest serviciu de internet trebuie să deţineţi un kit pentru conectare la sateliţi. Acesta va costa în România 3200 lei şi va avea o taxă de livrare de 410 lei. Pentru a vă folosi de acest kit va trebui să plătiţi un abonament lunar, unul ce va costa în ţara noastră 529 lei / lună.

Pentru aceşti bani Starlink promite acoperire în toată România, latenţe mici şi viteze de download de până la 250 MB/s.

Nu este clar care este perioada de aşteptare de la comandă până la livrarea efectivă şi ulterior până la activarea serviciului, însă cel mai probabil vorbim de 2023.

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.