Sonos Pro Audio

Am testat mai multe produse audio de la Sonos și de fiecare dată am rămas plăcut impresionat de calitatea lor, atât pe partea de sunet, cât și ca experiență generală de utilizare. De fapt, chiar acum sunt în plină analiză a boxei inteligente Sonos Era 300, despre care pot să vă spun că este cu mult peste așteptări. Review-ul va fi gata în câteva zile și vă recomand să-l parcurgeți în momentul în care va fi pe site.

Referitor la subiectul acestui articol, Sonos Pro este un produs de tip SaaS – Software as a Service, unul ce se adresează companiilor. Având în vedere oferta variată de soluții de sunet și faptul că nu puține cafenele, restaurante, cluburi și alte astfel de afaceri au ales dispozitive Sonos pentru muzica pe care o redau în diferite locații, serviciul Sonos Pro vine ca o completare naturală pentru management facil.

Sonos Pro

Disponibil deocamdată doar în SUA pe bază de abonament, cu un cost de 35 dolari pe lună, Sonos Pro oferă o gestionare și o monitorizare a dispozitivelor de la distanță, cu posibilitatea de scalare a sistemelor de sunet. Vorbim despre deblocarea unor funcții mai avansate ale aplicației Sonos, ce va fi disponibilă și printr-o interfață web dedicată.

Dar, pe lângă aceste facilități, Sonos Pro vine cu licență comercială pentru o gamă largă de melodii, inclusiv ale unor artiști independenți, prin acces exclusiv la spațiul dedicat Sonos Backgrounds. Pentru cei ce nu știu, chiar și la noi în țară, în orice locație publică este nevoie de licență comercială pentru muzica redată. Câte companii sau instituții chiar au așa ceva, nu știu?

Dar, este foarte interesant că cei ce au apelat la boxe Sonos pentru sonorizarea spațiilor lor comerciale au acum posibilitatea de a fi în regulă din punct de vedere legal prin serviciul Sonos Pro. Din partea mea, cei 35 de dolari nu reprezintă decât o sumă lunară modică fie și numai pentru licența comercială pentru anumite melodii.

Totodată, Sonos Pro oferă acces la servicii de streaming terțe, cum ar fi Mood Mix,  Soundtrack Your Brand sau Rockbot.

Sonos promite că serviciul va fi disponibil în viitor și pe alte piețe și mă gândesc că și România va fi printre acestea, dacă au trimis comunicat de presă legat de acest subiect. 

Categorii: audiosoftware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.