Diverse

Ştim deja de ceva timp că vânzările Sony în zona mobile sunt din ce în ce mai slabe, însă divizia a fost salvată în mai toate trimestrele de celelalte care aduc profit serios. În urmă cu trei ani, preşedintele Sony Mobile Communication declara că nu vor ieşi niciodată din această piaţă şi că nu se va pune problema vânzării acestei ramuri.

Timpul a trecut, situaţia s-a înrăutăţit pentru producătorul japonez, iar cele mai noi veşti par a intra într-o uşoară contradicţie cu “garanţiile” de acum trei ani. Conform unei informaţii postate de Evan Blass, Sony Mobile Communication se gândeşte serios să renunţe la birourile şi la activităţile operaţionale din Turcia, Africa şi Orientul Mijlociu. Mişcarea ar urma să se oficializeze prin luna octombrie.

Interesant este că un reprezentant Sony a confirmat că se urmăreşte atent situaţia din cele 3 zone, confirmând în mod indirect afirmaţia lui Evan Blass (unul dintre cei mai serioşi zvonaci din domeniu).

Cu siguranţă aceste pieţe sunt cel mai neprofitabile pentru companie, însă dacă nu se va schimba nimic curând, personal cred că vor mai urma şi altele. Din păcate Sony a refuzat să ţină pasul cu schimbările pieţei, iar preţurile au fost ţinute în permanenţă la cele mai ridicate cote.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: sony

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.