Software

Uite actualizarea, nu e actualizarea, cam aşa am putea numi modul în care îşi tratează Xiaomi singurul smartphone cu Android stock din portofoliu. Anul acesta Xiaomi suspenda prin ianuarie update-ul către Android 8.0 Oreo pentru Xiaomi Mi A1 deoarece bateria se consuma în ritm alert, iar unele aplicaţii refuzau să se deschidă.

La momentul respectiv situaţia a fost rezolvată în câteva zile, însă toţi speram că producătorul chinez şi-a învăţat lecţia. Nimic mai greşit. Într-un articol anterior vă scriam că Xiaomi Mi A1 a început să primească actualizarea către Android 8.1 Oreo chiar şi în România, însă şi acest update a fost suspendat temporar din cauza unui bug major.

Din cele menţionate de utilizatori, după instalare dispare complet istoricul SMS-urilor. Problema a afectat foarte multe telefoane, de aceea Xiaomi a decis să oprească procesul de actualizare până găseşte o rezolvare.

Situaţia nu e dramatică, însă este puţin deranjantă în contextul în care Xiaomi se află deja la a doua abatare. Cred că utilizatorii ar merită puţin mai multă atenţie din partea companiei chineze, mai ales că Xiaomi Mi A1 este unul dintre cele mai bine vândute smartphone-uri din Europa.

Sursa: androidauthority.com