Sony a lansat căștile true wireless Sony WF-1000XM5 în urmă cu câteva zile și am zis că ar fi cazul să prezentăm care sunt noutățile.

În jurul acestei serii de căști wireless aș spune că de-a lungul timpului s-a format așa o emulație și sunt destule persoane ce susțin că avem cele mai bune căști true wireless din piață.

Darius a testat Sony WF-1000XM3 în urmă cu câțiva ani.

Pentru generația curentă, Sony a încheiat un parteneriat cu Miguel (muzician, actor, compozitor și artist al Sony Music Entertainment). Acesta a declarat:

Miguel – artist al SME

„În calitate de creator și iubitor de muzică, căștile WF-1000XM5 m-au surprins cu adevărat în ceea ce privește sunetul de bas, claritatea și intervalul dinamic general. Mă bucur de posibilitatea de a-mi personaliza și de a-mi crea propriul sunet, iar aceste căști oferă o experiență autentică de ascultare a muzicii,” a declarat Miguel. „În plus, funcția de anulare a zgomotului te scapă de orice sunet nedorit.”

For the Music este noul slogan al Sony pentru produsele sale audio, după lansarea căștilor true wireless Sony WF-1000XM5.

Trebuie să spun spre rușinea mea că nu știam cine este Miguel, deși văd că suntem apropiați ca vârstă. Am și ascultat câteva melodii de-ale sale, dar nu am dat de ritmuri pe care să mi le amintesc.

În fine, să revenim la căștile Sony WF-1000XM5. Sony nu se ferește să folosească cuvinte mari în comunicat.

1. Cea mai bună performanță de anulare a zgomotului de pe piață

Câte 3 microfoane pe fiecare cască pentru un ANC cât mai bun

Compania japoneză face referire la procesoarele de tip real-time audio și microfoanele capabile de înalte performanțe aduse pe driverul Dynamic Driver X ce este capabil de reproducerea frecvențelor extinse (de la bas profund și până la voci clare). Sunt trei microfoane pe fiecare cască (au inclus microfoane de feedback dual pentru anularea frecvențelor joase).

Este și un procesor ce ajută spre a obține o anulare cât mai bună a zgomotului (procesorul are denumirea HD Noise Cancelling QN2e cu Integrated Processor V2 = procesare audio pe 24 biți și amplificare analogică). Contribuie și elementele intraauriculare ce au fost fabricate din spumă poliuretanică pentru a reduce frecvențele înalte.

Sumarizez. Sunt 6 microfoane în total, procesor adaptat și materiale ce ajută în obținerea unui ANC cât mai bun.

2. Cea mai bună calitate a apelurilor oferită de un produs Sony

Cele mai bune căști pentru apeluri de la Sony, cel puțin așa afirmă compania japoneză

Am luat cu copy / paste ce afirmă brandul nipon. Ei afirmă că Sony WF-1000XM5 sunt capabile să redea o voce clară în orice scenariu de utilizare. Se bazează pe un algoritm denumit Deep Neutral Network / DNN și prin utilizarea senzorilor Bone Conduction. De aici ar reieși o voce captată clar și natural, indiferent de mediu.

3. Cu 25% mai mici și cu 20% mai ușoare față de Sony WF-1000XM4

Aici au amintit despre un material nou folosit la elementele intraauriculare astfel încât presiunea ar fi redusă în ureche. Sunt 4 mărimi diferite, inclusiv una denumită SS. Încearcă să acopere întregul spectru de utilizatori. Forma căștilor este nouă și a fost modelată după structura urechii umane.

4. Autonomie de până la 8 ore

Formă ergonomică studiată pentru Sony WF-1000XM5

Autonomia este de până la 8 ore când este utilizat ANC-ul + 16 ore din carcasa de încărcare = 24 ore. Când ANC-ul este dezactiva se ajunge până la 12 ore, iar carcasa suplimentează cu 24 ore = 36 ore în total.

Sunt valori bune spre foarte bune, până la 8 ore cu ANC-ul activ nu cred că am prins pe vreo pereche de căști true wireless până acum – mă refer strict la acest format.

Căștile au certificare IPX4 în ce privește contactul cu apa. Materialele folosite la pachet sunt din plastic reciclat și folosesc hârtie ecologică fabricată din bambus, fibre de trestie și hârtie reciclată post-consum.

Debutează în magazinele online locale din august 2023 la prețul recomandat de…, 1581 lei.

Credeți că trebuie să le cerem la review?

Categorii: audio

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.