Apple

Astăzi vom discuta despre un telefon despre care mulţi zic că în momentul apariţiei sale, lumea telefoanelor mobile s-a schimbat la 180 de grade. Era clar că nu puteam încheia acest ciclu al prezentării unor telefoane de legendă, fără să vă prezint şi remarcabilul iPhone 2G.

iPhone 2G a fost anunţat pe 9 ianuarie 2007, dar lansarea sa în magazine s-a făcut în luna iunie a aceluiaşi an. Telefonul era unul inovator, introducând pentru prima dată conceptul de smartphone. iPhone 2G avea un ecran TFT capacitiv cu o rezoluţie de 320 x 480 pixeli dispuşi la o diagonală de 3,5 inch. Terminalul venea cu un procesor ARM 11 de 412 MHz, cu o memorie internă de 4,8 sau 16 GB (fără posibilitatea extinderii), cu o cameră foto de 2 megapixeli  şi o baterie Li-Ion ce rezista în stand-by până la 250 de ore (peste 10 zile). Ca utilităţi, telefonul dispunea de SMS, E-mail, Bluetooth 2.0, USB, Wi-Fi, Google Maps, TV-out, Player Audio şi Video, EDGE, GPRS etc.

iPhone 2G a revoluţionat lumea telefoanelor mobile, fiind primul telefon funcţionabil 100% prin aşa numita tehnologie touchscreen. Telefonul a fost realizat de compania Apple în colaborare cu AT&T, iar pentru realizarea sa s-au investit peste 150 de milioane de dolari. La lansarea sa, iPhone 2G a produs o adevărată nebunie în rândul consumatorilor, aceştia stând zile întregi la coadă, doar pentru a fi printre primii care deţin un astfel de dispozitiv. iPhone 2G rula la început sistemul de operare iOS 2.0, dar a primit update-uri până la iOS 3.1.3, aceasta fiind ultima versiune de iOS de pe primul model iPhone. Telefonul a fost atât de inovator, încât revista Times l-a numit “Invenţia anului 2007”. iPhone 2G s-a vândut în toată lumea în peste 30 de milioane de exemplare.